Avrupa kapalı, yurtiçi yatay

Bileşik Endeks açılışını 29 puan artışla 68.721 puandan gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – ABD ve Avrupa piyasalarının tatil olması nedeniyle cuma günü dar bantta yatay seyir izleyen İMKB, tatilin Avrupa’da devam etmesine bağlı olarak yeni haftaya da sakin başladı. Bileşik Endeks açılışını 29 puan artışla 68.721 puandan yaparken, ilk yarım saatlik dilimde 68.597 – 68.812 puan aralığında hareket etti. Avrupa piyasalarının kapalı olması nedeniyle yabancı yatırımcı katılımının düşük olacağı günde daralan işlem hacmiyle birlikte yatay seyrin devam etmesi bekleniyor.

Yurtdışında Asya cephesinde karışık görünüm izlenirken, ABD vadeli endekste artıda yatay seyir izleniyor. Bugün TSİ 17:00’de açıklanacak ABD yeni konut satışları, açık olan piyasaların takibinde olacak. Bu hafta Çarşamba günü Fed’in, Perşembe günü de Japonya Merkez Bankası’nın faiz toplantıları izlenecek. Yine Fed Başkanı Bernanke’nin yapacağı açıklamalar yakından takip edilecek.

Yurtiçinde tahvil-bono piyasasında; Merkez Bankası’nın perşembe günkü kararlarının ardından yaşanan ‘gevşek eğilim’ korunuyor. Cuma günü yüzde 8,20 ile son iki ayın en düşük seviyesini gören gösterge tahvil bugün yüzde 8.27 bileşikten işlem görüyor.

Döviz piyasasında da; dolar 1.52, euro 2.2115 lira ile cuma kapanış seviyelerinde işlem görüyorlar. Euro/Dolar 1.4575 sent seviyesinde yer alıyor.

Rekor serisine devam eden spot altında ise bugün 1.518,06 dolar zirvesi test edildi. Kapalıçarşıda ise cumhuriyet altını 479 liradan, çeyrek altın 120 liradan satılıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir