Avrupa Konseyi, Romanların sorunlarını tartışacak

Toplantıda, Romanlara karşı uygulanan ırkçılık ile mücadele kararlarının alınması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Avrupa Konseyi, Avrupa'da sayıları 12 milyonu bulan Romanların sorunlarına çare bulmak amacıyla, yarın 47 üye ülke ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla, Strasbourg'da uluslararası bir konferans düzenleyecek.

Konferansa Türkiye'den Devlet Bakanı Faruk Çelik katılacak. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da, konferansa katılacak isimler arasında yeralıyor.

Konferans, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Makedonya Dışişleri Bakanı Antonio Miloşoski'nin daveti üzerine gerçekleştirilecek.

Avrupa Konseyi üyesi ülkelerden bakanların yanısıra, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) temsilcilerin de konferansa katılması bekleniyor.

Toplantıda, Romanlara karşı uygulanan ırkçılık ile mücadele, Romanların ekonomik ve sosyal durumlarının düzeltilmesi ve sosyal entegrasyonlarının sağlanmasına yönelik ortak kararların alınması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir