Avrupa'nın borcu yeniden stres yarattı

Yurtdışındaki geri çekilme ve referandum öncesi son işlem günü olması nedeniyle İMKB'de satıcılı görünüm hakim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa haftanın son seansına aşağı yönlü başladı. Bileşik Endeks açılışını 538 puan düşüşle 60.562 puandan yaptı.

Avrupa'daki yüksek borçluluk düzeyinin, borç krizine yönelik endişeleri yeniden gündeme getirmesi ve Avrupa finans kurumlarının elinde bulunan tahvillerin, finans kesimine yönelik riskleri artırması global piyasalarda dün baskı oluşturuyor.

Yurtdışındaki geri çekilme ve referandum öncesi son işlem günü olması nedeniyle İMKB'de de satıcılı görünüm hakim. En düşük 60.312 puanı gören İMKB-100, saat 10:10 itibariyle 60.527 (-573) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 790 milyon lira düzeyinde.

Tahvil-bono piyasasında 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymet güne yüzde 8.10 bileşik seviyesinden başladı. Gösterge faiz dün yüzde 8.14 seviyesinden kapanmıştı.

Döviz cephesinde ise Euro/Dolar 1.2340, Dolar/Yen 83.65 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL 1.5110 seviyelerinde işlem görüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.5095/1.5120 TL düzeyinde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir