Avrupa'nın en yoğun 3. uçuş hattı 855 uçuşla İzmir-İstanbul

Eurocontrol verilerine göre, Barselona-Madrid birinci, Milan-Roma hattı ise ikinci sırada yer aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Avrupa Havaseyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) verilerine göre, İzmir-İstanbul hattı aylık ortalama 855 uçuşla Avrupa'nın en yoğun uçulan üçüncü hattı oldu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir-İstanbul hattı, Avrupa'da en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkur sıralamasında Barselona-Madrid ve Milan-Roma hattının ardından üçüncü sırada yer aldı.

En yoğun 20 parkurun sıralandığı Eurocontrol listesinde, Barselona-Madrid hattı 1712 uçuş ile birinci, Milan-Roma hattı 1288 uçuş ile ikinci sıraya yerleşti.

Listede İstanbul-Antalya hattı 725 uçuşla 12'inci sıradan, Ankara-İstanbul hattı da 624 uçuşla ilk kez 20'nci sıradan listeye girdi. Böylece Türkiye'den 3 ayrı hat, ilk kez Avrupa'nın en yoğun uçuş gerçekleştirilen parkurları arasında yer aldı. Geçen yıl aynı dönemde İstanbul-İzmir hattı söz konusu listede 7'nci sırada, İstanbul-Antalya hattı ise 13'üncü sırada yer almıştı.

Avrupa'da en yoğun kalkış gerçekleştirilen havaalanları arasında ise İstanbul Atatürk Havalimanı 13'üncü sırayı aldı. Paris Charles De Gulle, Frankfurt, Madrid Barajas, Lodra Heathrow ve Amsterdam Avrupa'nın en yoğun havaalanları listesinde ilk beşi oluşturdu.