Avrupa'ya 1 milyon Connected TV satacak

Avrupa dijital ürün pazarında liderliğini koruyan Vestel, bu yıl 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÖLN - Dijital ürün pazarının Avrupa'da lider konumda bulunan Vestel'in Avrupa'ya 1 milyon Connected TV (İnternet TV) satmayı planladığı bildirildi.

Vestel Almanya'nın Köln kentinde, Avrupa'nın her ülkesinde 100'ün üzerinde içerik sağlayıcı firmayla işbirliği bulunan NetRange MMH'yle internete bağlanabilen Connected TV için içerik anlaşması imzaladı.

Avrupa'nın en büyük dijital yayıncılık fuarı olan Anga Cable'da 45 farklı ürününü sergileyen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan Türk gazetecilerine yaptığı açıklamada, "Avrupa'da bu yıl 1 milyon adet Vestel Connected TV satışı hedefliyoruz. 2011 ihracat hedefimiz 2,5 milyar dolar" dedi.

Avrupa dijital ürün pazarında yüzde 25 payla liderliğini koruyan Vestel, NetRange MMH ile internete bağlanabilen TV'ler için imzaladığı anlaşma sayesinde Avrupa'nın en büyük içerik havuzuna sahip firma konumuna geldi.

Her ülkede 100'ün üzerinde içerik sağlayıcıyla anlaşması bulunan ve 800'ün üzerinde yerel içerik sunan NetRange MMH ile Vestel arasındaki işbirliğinin ilk adımı, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Avrupa'nın tek dijital yayıncılık fuarı Anga Cable'da atıldı.

Turan Erdoğan, "Vestel Connected TV ürünlerini kullanan tüketiciler, Vestel'in portalı üzerinden NetRange MMH'nın zengin içerik havuzuna tek tuşla ulaşabilecekler. İlk olarak haziranda İngiltere'de satışa sunacağımız ürünü, bu yıl başta Almanya, İspanya, İtalya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde 1 milyon adet satmayı planlıyoruz. 2011'de toplam ihracat hedefimiz 2,5 milyar dolar" dedi.

Set üstü pazarında Avrupa lideri

2010 yılında 2,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Vestel'in toplam ihracatının yüzde 55'ini dijital ürünlerin oluşturduğunu belirten  Erdoğan, şunları söyledi:

 "Vestel, Avrupa set üstü kutu pazarında yüzde 25'lik pazar payı ile en büyük üretici konumunda. Ülkeye özel set üstü kutular üretip anlaşmalı olduğumuz İngiltere, Fransa, Almanya, İrlanda, Finlandiya, Slovakya, Letonya, Avusturya ve Macaristan'daki operatörlere set üstü kutu satıyoruz. İngiltere'de PVR'lı ürünlerde yüzde 40, HD ürünlerde ise yüzde 50 pazar payına sahibiz.

Fuarda, yeni dijital yayın operatörleri ve internet servis sağlayıcıları ile gelişmekte olan pazarlar için iş bağlantıları kurmayı bekliyoruz. Ayrıca Vestel'in kendi oluşturduğu portal sayesinde son kullanıcıya içerik sağlayarak Connected TV ve set üstü kutu satışlarını artırmak da beklentilerimiz arasında. Android tabanlı cihazlarımız sayesinde TV üzerinden hızlı internet bağlantısı ve internet üzerindeki her türlü uygulamanın kullanılmasını sağlayacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir