AYM önünde 'adalet nöbeti'

Balyoz Davası avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, cübbesini giyerek Anayasa Mahkemesi önünde Balyoz davası hükümlüleri için 'adalet nöbeti' tutmaya başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Balyoz Davası avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, Balyoz davası hükümlülerinin bireysel başvuruları karara bağlanana kadar Anayasa Mahkemesi önünde nöbet tutacak.

Balyoz davasında hüküm giyen subayların avukatı Şule Nazlı Erol, kararın çabuklaştırılması talebiyle 13:30’dan itibaren mahkeme binası önünde “Adalet Nöbeti”ne başladı.

Şule Nazlıoğlu Erol, katıldığı canlı yayında nöbet tutmasının asıl amacının Başbakan'a seslenmek olduğunu söyledi ve Anayasa Mahkemesi'nden olumlu bir karar çıkmasını istediğini belirtti.

"İçeride bir tek suçlu insan yok" 

Avukat Erol, ''AYM önünde nöbet tutmamın sebebi AYM’nin kararlarını bir an önce vermesi ama gelecek kararın olumlu karar olmasını istiyorum. Orada yargılanma katledildi. Buradayım çünkü Yüksek Mahkeme’nin önünden herkese sesimi duyurmak istiyorum. Aslında Başbakan’a seslenmek istiyorum. Başbakan’ın bu konuda Adalet Bakanı’na talimat verdiğini biliyorum. Süratle yeniden yargılanma paketinin çıkması ve bu insanların derhal çıkması lazım. İçeride bir tek suçlu insan yok. Çok az bir suç olsaydı onu da kabullenirdim. Ortada suç ve suçlu yok ama hükümlü var." şeklinde konuştu.

Salı ve çarşambaları nöbeti Başbuğ’un avukatı Sezer'e devredecek

Erol, yüksek mahkemenin kararını açıklayacağı güne kadar nöbetini sürdürecek. Adalet nöbetini salı ve çarşamba günleri Balyoz davası avukatlarından Murat Ergun ve İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer tutacak. Erol, Perşembe günü nöbeti yeniden devralacak.  

Bu konularda ilginizi çekebilir