Aytaç Durak, Bahçeli’yle görüşmeye gitmiyor

Durak, "Merak edilen tüm soruları bugün Adliye binası önünde açıklayacağım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeye gitmeyeceğini bildirdi.

Durak, Mithat Saraçoğlu Caddesi'ndeki evinden makamına gitmek üzere ayrılırken, Bahçeli ile görüşme yapmak üzere Ankara'ya gidip gitmeyeceği yönündeki sorusuna, "Hayır gitmeyeceğim" yanıtını verdi.

"Merak edilen tüm soruları bugün Adliye binası önünde açıklayacağım" diyen Durak, MHP'den istifa edip etmeyeceği yönündeki soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Vergi Dairesi Başkanı: Basındaki haberler değerlendiriliyor

Bu arada Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy,  bazı gazetelerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın metre karesini 30 liraya sattığı arsanın fiyatını 18 liradan beyan ettiği ve eksik vergi ödediği yönünde haberler çıktığı, bu konuda herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusuna, vergi dairesi olarak "genel anlamda vergi konusunda ulusal ve yerel basında şahıs ve kurumlarla ilgili çıkan tüm haberleri yakından takip edip değerlendirmeye aldıklarını" ifade etti.

Aksoy, şahıs veya kurumlarla ilgili vergi mahremiyeti çerçevesinde detaylı bilgilerin verilmesinin yasal olarak uygun olmadığını belirterek, değerlendirmeler sonunda herhangi bir vergi kaybı söz konusuysa bunun değerlendirmeye alınacağını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir