Azerilerin Türkiye ilgisi büyüyor

Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı ilk 5 ayda yüzde 45 artarak 231 bini geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı bu yılın 5 ayında yüzde 45 artarak, 231 bin 316'ya yükseldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlıkları arasındaki iş birliği ve sürdürülen iyi ilişkiler turizm hareketlerine de yansıdı.

İki ülke arasındaki toplantılar ve etkinliklerin katkısıyla Azerbaycan'dan gelen turist sayısı, bu yılın Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yıla oranla yüzde 45 arttı. 2010 yılı Ocak-Mayıs döneminde 159 bin 405 olan Azeri turist sayısı, bu yıl 231 bin 316'ya yükseldi.

Turizm eğitimi veriliyor

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2008-2011 yılları arasında, Azerbaycan'ın talebi üzerine turizm sektörünün hizmet kalitesini artırmak amacıyla çeşitli eğitim programları düzenlendi.

Türkiye, düzenlediği eğitim programlarıyla turizmini geliştirmeye çalışan Azerbaycan'a deneyim ve tecrübelerini aktarmada önemli katkılar sağladı.

İki ülke arasındaki sıcak ilişkilerin bir yansıması olarak Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfez Garayev, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın oğlunun düğün törenine katılarak nikah şahitliği yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir