Bahçeli: Davutoğlu'nun konuşacak yüzü yok

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bugünlerde askeri kışlaya kapatan, polisleri karakollara hapseden, TSK'ya silah bıraktıran, TSK'nın elini tutan özel adamlarıyla birlikte Davutoğlu ve saraydaki ağasıdır. Davutoğlu'nun konuşacak yüzü yoktur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Aydın İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Mersin'de yaptığı konuşmada kendini hedef aldığını ve 2002'de Türkiye'nin itibarını sorguladığını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendi silahlarını kullanıp kullanmadığını, milli gemisinin olup olmadığını sorduğunu belirtti.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Davutoğlu, gemiden kastın bakan ve başbakan çocuklarının filolarıysa elbette ne milli ne gayri milli bir gemiciğimiz olmamıştır. Davutoğlu, Erdoğan'ın limanında demirli duran evlatlarının üstüne kayıtlı gemileri milli olarak görüyorsa, bunu da yutturacağını sanıyorsa merak buyurmasın er geç Aydınlı'dan hak ettiği cevabı alacaktır. 2002'de TSK'nın kendi silahlarını kullanmadığını utanmadan söyleyen Davutoğlu, şunu bilmelidir ki terörü 2002'de sıfırlayan milletten desteğini alan TSK'dır. Dün silahlar terörstlere çevrilmişti, bugün ise süngü düşmüştür. Dün terörle mücadele onurluca yürütülüyordu, bugün ise terörle mütareke ve müzakere hayasızca ilerletilmektedir. Bugünlerde askeri kışlaya kapatan, polisleri karakollara hapseden, TSK'ya silah bıraktıran, TSK'nın elini tutan özel adamlarıyla birlikte Davutoğlu ve saraydaki ağasıdır. Davutoğlu'nun konuşacak yüzü yoktur. Aydınlı kardeşim sorarım sizlere AKP'nın teröre yanaşmasını, bölücülüğü okşamasını doğru buluyor musunuz? Terörle masa kurup Türkiye'yi parçalama niyetini meşru görüyor musunuz? Davutoğlu'nun devamlı çark eden, yere ve zamana göre farklı konuşan diline inanıyor musunuz? Davutoğlu, acemice ve aceleci şekilde konuştukça, Erdoğan'a yaranma kaygısı taşıdıkça batmakta, bitmektedir. Başbakan desteksiz atmaktan rahatsız olmamaktadır."

Başbakan Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında bir süre önce Pensilvanya ziyareti konusunda polemik yaşandığını, Davutoğlu'nun "zihnim berrak, Gül'ü bilgilendirdim" ısrarında olmasına karşılık Gül'ün de "zihnini berrak olduğunu" söylediğini ifade eden Bahçeli, bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir tertibi olduğunu savundu.

Yeni anayasa sözü

Açıkladıkları seçim beyannamesindeki 5 ana projeyle milletin tüm sıkıntılarını çözeceklerini savunan Bahçeli, "Yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz" dedi.

Yeni anayasa sözü de veren Bahçeli, "Bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacak, milli birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek yeni bir anayasayı milletimize hazırlayacağız" ifadesini kullandı.