Bahçeli: Özerklik, çift aktörlü bir senaryo

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özerklik tartışmalarını değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özerklik tartışmalarını "Çift aktörlü bir senaryodur" şeklinde değerlendirdi.

Gazetecilerin özerklik tartışmalarına yönelik sorusu üzerine Bahçeli, Hükümet ile BDP arasında bir rol paylaşımının olduğunu söyledi.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adalet ve Kalkınma Partisi özellikle Sayın Başbakanın Anayasa değişiklikleriyle ilgili açılımın gereklerini seçim sonrasında yerine getireceğini düşünüyorum. Ana konuyu gündemden düşürmemek, toplum hafızasında yer etmek ve toplumun bazı kesimlerine de konuyu hazmettirmek için Barış ve Demokrasi Partisi ile Demokratik Toplum Kongresine sanki özel bir mesaj verirmişcesine bir program Türkiye'de uygulanmaktadır. Çift aktörlü bir senaryodur. MHP olarak bunu yakından takip etmekteyiz. İki dilli bir toplumsal hayatı, ne demokratik özerkliği ne de daha ilerki bir süreç olarak 4 parçalı bir bağımsız Kürdistan Devletinin oluşmasında Türkiye ayağının varlığını kabul etmemiz mümkün değildir."

"Bölünmenin alfabesi yazılmaktadır"

İki dil konusunun bazı şehirlerde gündeme gelmeye başladığının hatırlatılarak "Sizce bu iki dil bölünmeye neden olabilir mi?" sorusu üzerine Bahçeli, "Temeli uzayan bir talihsizlik. Sayın Cumhurbaşkanının Bitlis ziyareti sırasında uğradığı Güroymak ilçesindeki kullandığı tabir herkesi cesaretlendirmiştir. Bu çok yanlış olmuştur. Bölünmenin alfabesi yazılmaktadır. Önemli bir ölçüde de mesafe kat ettiklerini zannediyorlar ama söylenenler gerçek hayata dönüşür mü? Bu, Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu müddetçe mümkün değildir" diye konuştu.

Başka bir gazetecinin "Yaptığınız yazılı açıklamada CHP'yi sessiz kalmakla eleştirmiştiniz. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?" sorusuna karşılık Bahçeli, "Aynı görüşümü muhafaza ediyorum. CHP, ana muhalefet partisi olarak bu gelişmeyi çok yakından takip edip gerekli direnişi, dik duruşu ortaya koymalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen yıl Bitlis'in Güroymak ilçesine yaptığı ziyarette, ilçe halkına  kürtçe adı "Norşin"diyerek hitap etmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir