Bahçeli'den FETÖ'yle mücadelede 'siyasi ayak' uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "FETÖ ile mücadelede kafa karışıklığına, sırtını sağlama almış hatırlı kişilerin korunmasına gerek yoktur. Şunun yakınıydı, bunun damadıydı dememek, eğer suçu varsa gözünün yaşına bakmamak gerekir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda Hükümeti uyararak, “Vatan kavrulmuş. Millet kavrulmuş, devlet kavrulmuş ama kavurmacılar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa ortada kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun var demektir” dedi.

MHP Grup toplantısında konuşan Bahçeli, 221 sanıklı çatı davanın Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi yerleşkesinde görülmesi ile bir çok şeyin açığa çıkacağını belirterek, şunları söyledi:

“Sıra sıra çıkartılan hainlerin, darbe girişiminin beyin takımı olduğu iddia edilmiştir. Bunların bir kısmının general olması belki de söz konusu iddialara anlam yükleyebilecektir ancak medyada fotoğrafı gösterilen FETÖ'cülere 15 Temmuz kalkışmasının lider kadrosu demek bir bakıma asıl ve arkada kalmış zirve isimleri perdelemek demektir.

Bu propagandaya bilmeden alet olanlara sözümüz yoktur ama bilerek, isteyerek, FETÖ’nün ileri gelenlerini, fikir babalarını, eylem ortaklarını, siyasette iş alemine kadar lider kadrosunu ikinci plana düşürmek en adi ve alçak suçtur. Yurtta Sulh Konseyi üyeleri yargılanıyormuş. Aklımızın yatmadığı iddia ve ifadelerin netliğe kavuşma ihtiyacı vardır. Şu işe bakınız ki ortada siyasetçi yoktur. 15 Temmuz gerçekleşseydi, bakan, başbakan veya cumhurbaşkanı olması muhtemel kimseden bahis açılmamıştır. Adeta yer yarılmış FETÖ'nün siyasi ayağı içine girmiştir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kongrede dile getirdiği ‘isterse babamın oğlu olsun' sözlerini hatırlatan Bahçeli, “ Biz bu görüşü isabetli buluyoruz. Artık bahane tükenmiştir” dedi.