Bahçeli’den Melih Gökçek açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli Melih Gökçek’in istifasının istenmesi ile ilgili olarak “Gökçek 5 dönemdir başkan ne kadar faydası olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gazetecilerle bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le ilgili istifa gündemine ilişkin olarak, "Melih Bey 5 dönem yaptı, ne kadar faydalı görüyoruz. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz" dedi.

“Kürtçülüğü izah için Türkçülüğü örnek göstermek yanlıştır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın 'Türkçülük de Kürtçülük de bölücülüktür' sözlerine yanıt veren Bahçeli “Kürtçülüğü izah için Türkçülüğü örnek göstermek yanlıştır" dedi.

“Ecevit ile bağdaşmaz”

MHP lideri, Erdoğan'ın eski Başbakan Bülent Ecevit'e yönelik sözlerine ilişkin olarak da "Erdoğan'ın ifadeleri benim tanıdığım Ecevit ile bağdaşmaz. Milli konulardaki hassasiyetini 57. Hükümet'te gördüm" ifadelerini kullandı.

"Müftüye nikah yetkisinin laiklik açısından sakıncası yok"

Müftülere nikah kıyma yetkisine de değinen Devlet Bahçeli “Müftüye nikah yetkisinin laiklik açısından sakıncası yok. Müftü nikahı kıyarsa, çok küçük yaşlara kadar devam edermiş. Öyle şey olur mu? İmam nikahını kaldıramadığınıza göre onu daha sağlıklı bir hale getirebilmek açısından ne yapmanız lazım? Müftü beylere aynen diğerleri gibi görevlendirme yaptırdığınız takdirde nikahını yaptırırsın” dedi.

"Erdoğan'ı yalnız bırakmayız"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan görüşmesini de anlattı:

“YPG'nin elindeki Afrin'e girme konusunda kararlılık var. Biz de Suriye ve Irak adımlarını destekliyoruz. Şu an için Sayın Cumhurbaşkanı’nı MHP yalnız bırakmaz. Terörle mücadelenin sonu alınıncaya, Irak ve Suriye’de korsan devletçilikler kurulması kökten engelleninceye kadar Cumhurbaşkanı’nın parti olarak yanındayız.”