Bakan Çiçek, Eskişehir Adalet Sarayı'nın açılışına katıldı

Çiçek, Eskişehir Adalet Sarayı'nın, açılışı yapılan 114'üncü bina olduğunu, 6 yılda bunların yapılabildiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ESKİŞEHİR - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Hukuka uymaya ve hukuku uygulamaya yasama, yürütme ve yargı dahildir. Buna uymak ve uygulamak noktasında hiçbir erkin ve neticede vatandaş olarak hepimizin hiçbir ayrıcalığı ve istisnası yoktur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile geldiği Eskişehir'de Adalet Sarayı'nın açılış törenine katıldı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek'in de katıldığı törende konuşan Bakan Çiçek, Eskişehir Adalet Sarayı'nın, açılışı yapılan 114'üncü bina olduğunu, 6 yılda bunların yapılabildiğini kaydetti.

Cemil Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuk devleti olduğunu, buna da çok vurgu yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Daha çok vurgu yapmalıyız. Çünkü bu aynı zamanda anayasal nitelik olmanın da ötesinde çağdaş devletin niteliğidir. Ne sorunumuz varsa, neyi nasıl çözeceksek, hukukun içinde kalarak, hukuka uyarak çözeceğiz. Hukuk devletine vurgu yapmanın tek başına anlam ifade etmediğini, onu her vesileyle göz önünde tutmamız, her vesileyle onu yaşanır bir nitelik haline getirmemiz gerekir. Bunun da iki yolu vardır, hukuka uymak ve hukuku uygulamak. Hukuka uymaya ve hukuku uygulamaya yasama, yürütme ve yargı dahildir. Buna uymak ve uygulamak noktasında hiçbir erkin ve neticede vatandaş olarak hepimizin hiçbir ayrıcalığı ve istisnası yoktur."

Türkiye'nin geleceğinin hukuk zemini üzerinde inşa edilmesi gerektiğini belirten Çiçek, şunları söyledi:

"Yaşadıklarımızdan, gördüklerimizden, okuduklarımızdan, duyduklarımızdan sonra hukukun ne kadar önemli olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz, daha iyi anlamalıyız. Bu konu Türkiye'nin öncelikli konusu olarak gündemimizde kalmaya devam ederse, bu çerçevede sorunlara bakarsak, olup bitenleri, gördüklerimizi, duyduklarımızı ideolojik saplantılarımıza, bağlı olduğumuz siyasi kamplara ve ön yargılarımıza göre değil hukukun kuralları içinde değerlendirirsek bu ülkeye en büyük hizmeti yapmış oluruz."