Bakan Ergün ABD'ye gidiyor

Ergün, Silikon Vadisinde incelemelerde bulunmak ve bazı temaslar gerçekleştirmek üzere yarın ABD'ye gidecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Silikon Vadisinde incelemelerde bulunmak ve bazı temaslar gerçekleştirmek üzere yarın ABD'ye gidecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Ergün, ABD'deki temasları kapsamında Atlanta'da Dünya Ticaret Merkezinde Türk ve Amerikalı işadamlarıyla biraraya gelecek. Georgia Technology Üniversitesi Teknoparkında incelemelerde bulunacak olan Ergün, burada araştırma merkezlerini ziyaret edecek.

Parlamentoyu da ziyaret edecek olan Bakan Ergün, aynı gün Georgia eyaleti ticaret odaları temsilcileriyle ve işadamlarıyla akşam yemeğinde biraraya gelecek.

Daha sonra Houston'a geçecek olan Bakan Ergün, buradaki temasları kapsamında Houston Üniversitesi tesislerini gezecek, ardından Houston Belediye Başkanı Annise Parker ve Houston Ticaret Odası Başkanı Jeff Moseley ile biraraya gelecek.

Ergün, Teksas Türk-Amerikan Ticaret Odasında işadamlarıyla görüşecek, Teksas Üniversitesi Sağlık Merkezi ile Bilim Parkı ve Rice Üniversitesi araştırma merkezlerini de ziyaret edecek.

ABD'deki temasları çerçevesinde daha sonra San Francisco'ya da geçecek olan Ergün, 26 Ekim 2010 Salı günü San Francisco'da Silikon Vadisi'ni gezecek. Burada incelemelerde bulunacak olan Ergün'ün Fortune 500 şirketleri arasında yer alan Facebook ile Plug Play kuluçka merkezini de ziyaret etmesi bekleniyor.

ABD'de yaşayan başarılı Türk girişimcilerle de buluşacak olan Ergün, Türk öğrencilerle de bir toplantı gerçekleştirecek. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir