Bakanlar Kurulu toplandı

İç ve dış gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda gündem maddesinin 'paralel yapı'nın devlet içinde örgütlenmesi iddiasına ilişkin tartışmalar olması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Binada düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı saat 12.40'ta başladı.

Toplantıda MİT ve Emniyet başta olmak üzere ilgili kurumlarca hazırlanan raporlar değerlendirilecek. Toplantıda, çözüm sürecinde gelinen nokta da masada olacak. Irak sınırında yapımı devam eden karakollara yönelik provokasyonlar ve asker kaçırma olaylarının toplantıda görüşülmesi bekleniyor. Çukurova’da yaşanan kuraklık, İzmir’de kiraz üretimini, Giresun’da fındık üretimini etkileyen doğal afetler de kurulun diğer gündem maddeleri arasındaki yerine alacak. 

Mısır’da alınan idam kararları, Suriye’deki iç savaş ve bu ülkedeki terör örgütlerinin faaliyetleri ile Ukrayna’da devam eden iç savaş ve gelişmelerin Türkiye’ye yansımaları da Bakanlar Kurulu’nda gündeme gelecek. 

Ayrıca Türkiye-AB ilişkileri ve ekonomik gelişmeler de Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirilecek. 

Saat 12.00'de başlaması planlanan toplantının ardından ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bir basın toplantısı düzenleyerek alınan kararlar hakkında bilgi verecek, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir