Balıkesir'de alışveriş merkezinde yangın

Yangında, 5 katlı alışveriş merkezi ile yanındaki bitişiğindeki 4 iş yeri kullanılamaz hale geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 5 katlı alışveriş merkezinde çıkan yangında bir itfaiye eri yaralandı, bir kişi ise dumandan etkilendi. Olayda, binanın bitişiğindeki 4 iş yeri de zarar gördü. 

Akçaali Mahallesi'nde, "milyoncu" olarak bilinen ve İstanbul Tahtakale'den getirilen plastik ve kozmetik ağırlıklı ürünlerin satıldığı alışveriş merkezinin giriş katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede 5 katlı binayı saran alevler, bitişikteki dükkanlara sıçradı. 

Balıkesir Büyükşehir, Gönen, Manyas, Biga, Edincik ve Sarıköy belediyeleri ile Bandırma ve Gönen Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler, yangına müdahale etti. Yangının özellikle alışveriş merkezindeki kozmetik ürünlerin bulunduğu bölümde etkili olması, ekiplerin çalışmalarını güçleştirdi. 

Alevler, ekiplerin yaklaşık 5 saat süren çabaları sonucu söndürülerek soğutma çalışması yapıldı. 

Müdahale sırasında vücudunda hafif derecede yanıklar oluşan Gönen İtfaiyesinde görevli Müfit Eren ile mahalle sakinlerinden bir vatandaş, 112 Acil Servis ekiplerince ilçedeki hastanelere kaldırıldı. 

İtfaiye ekipleri, alışveriş merkezi ile bitişiğindeki 4 dükkanın kullanılamaz hale gelmesine yol açan yangının çıkış nedeni ve hasar tespiti için çalışma başlattı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir