Banka hisseleriyle toparlanma var

Piyasada, dün yaşanan kayıplar sonrasında tepki yükselişi izlenirken, ilk olarak 65.800 direnç bölgesi denendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası yeni güne yükselişle başladı. Piyasada, dün yaşanan kayıplar sonrasında tepki yükselişi izlenirken, ilk olarak 65.800 direnç bölgesi denendi.

Borsa Asya piyasalarındaki iyimserliğe paralel olarak pozitif görünümle açıldı. Son günlerde bankacılık hisselerinde ön plana çıkan satış sonrası tepki hareketine de yine mali sektör hisseleri öncülük ediyor.

Açılışını 445 puan artışla 65.598 puandan yapan Bileşik Endeks, 65.960 puana kadar yükseldi. İMKB-100, saat 10:35 itibariyle 65.865 (+712) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 757 milyon TL düzeyinde.

ABD cephesinde Başkan Obama’nın yeni bir teşvik paketi açıklayacağı iyimserliğine rağmen Amerikan hisse senetleri piyasasında dün kar satışları ağır bastı. Bugünse vadeli piyasada artı yatay seyir hakim. ABD Merkez Bankası faiz kararını ve değerlendirmesini bu akşam TSİ 21.15’te paylaşacak.

Diğer yandan uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.37 sentin üzerine çıkarken, Dolar/TL 1.5670 ve Euro/TL 2.1490 düzeyinde yer alıyorlar.

Tahvil-bono piyasasında ise dün yüzde 7.57'den kapanan 7 Kasım 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi bugün yüzde 7.64 seviyesine yükselmiş durumda.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir