Bankacılar: 15 Şubat'taki tahvil ihracı durdurulsun

2020 itfalı tahvile talebin düşük olabileceği belirtiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankacılar, Hazine tarafından 15 Şubat'ta ihraç edileceği açıklanan 15 Ocak 2020 itfalı tahvile, enflasyon beklentilerindeki artış nedeniyle yeterli talep gelmeyebileceğini, bu nedenle Hazine'nin iç borçlanma programından çıkarılmasını istediler.

Bankacılar, TCMB'nin 2011 enflasyon beklentisini %5.4'ten %5.9'a revize etmesi ve son dönemde aldığı kararların uzun vadede enflasyon yaratabileceği endişesinin yanı sıra ikinci piyasada faizlerin dört ayın en yüksek seviyelerine gelmesi nedeniyle 2020 itfalı tahvile talebin düşük olabileceğini söylüyorlar.

Hazine ocak-mart dönemi iç borçlanma stratejisi kapsamında 15 Şubat'ta 15 Ocak 2020 itfalı 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu tahvili yeniden ihraç edeceğini açıklamıştı. Ocakta Hazine'nin 2020 itfalı tahvilden beklentilerin üzerinde satış yaptığını ve piyasada arz fazlası oluştuğunu söyleyen bir bankacı, "Piyasada 2020 itfalı tahvilden fazlasıyla varken, bir ihraç daha yapılması satış baskısını daha da artıracak. Öte yandan bu tahvil ihraç edilmezse gelecek hafta gösterge kağıttan daha çok satış yapabileceği beklentisi ortaya çıktı. Daha fazla gösterge kağıt arzı endişesi gösterge faizdeki son yükselişlerde de etkili oldu" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir