”Başbakan ayrıntılı bir çalışma yapmış”

Bakan Ertuğrul Günay, kabine revizyonunu ile ilgili olarak gazetecilerin sorulurını yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kabine revizyonunu değerlendirirken, ''Gördüğüm kadarıyla Başbakan ayrıntılı bir çalışma yapmış'' dedi.

Bakan Günay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 64. Olağan Seçimli Genel Kurulu'na katılmak için geldiği TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Kabine revizyonunu nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine Günay, siyasette kabine değişikliğinin, görev değişikliğinin bir nöbet değişikliği olduğunu söyledi.

Görevi başkasına devreden bakanların başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Günay, ''Başka durumlarda, başka noktalarda kendileriyle çalışmaya devam edeceğiz. Yeni arkadaşlarımız katıldı. Onlar da son derece umut vadeden arkadaşlarımız. Başbakan bu çalışmayı sürdürdü, ayrıntılı bir çalışma yapmış gördüğüm kadarıyla. Ülkemize, milletimize, demokrasimize hayırlı olsun'' dedi.

Bakan Günay, ''Sürpriz isimler var mıydı?'' şeklindeki soruya da, ''Hayır aşağı yukarı bir süredir beklenen bazı gelişmeler vardı'' yanıtını verdi.

"Geçmiş olsun dileklerimi sunarım"

Ertuğrul Günay, bir gazetecinin ''Kabine dışı kalabileceğiniz şeklinde yorumlar vardı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna karşılık, kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, ''Ama onu umut edenler için sürpriz olmuştur herhalde. Geçmiş olsun dileklerimi sunarım'' yanıtını verdi.

Maliye Bakanlığına atanan Mehmet Şimşek de gazetecilerin kabine revizyonunu değerlendirmesini istemeleri üzerine, ''Ülkemiz için hayırlı olsun'' dedi.