”Başbakan yargıya müdahaleden vazgeçsin”

DSP Genel Başkanı Sezer, Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yüksek Seçim Kurulu arasında yaşanan tartışmalar hakkında görüşlerini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Sayın Başbakan'ı yargı kararlarına müdahaleci tutumdan vazgeçmeye, yargı kuruluşlarımızın yöneticilerini de daha sorumlu ve duyarlı davranmaya davet ediyorum" dedi.

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, belediyelerle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yüksek Seçim Kurulu arasında yaşanan tartışmanın "hayret ve ibret verici boyut kazandığını" ifade etti.

"Tartışmaya Sayın Başbakan'ın doğrudan katılması ve gelişmeleri yönlendirmesi, her konuda olduğu gibi, yargı kararlarına da yeni bir müdahale anlamı taşıması bakımından endişe vericidir" diyen Sezer, şunları kaydetti:

"Toplum kesimlerini türbanlı türbansız, inanan inanmayan, laik antilaik gibi tartışmalar yaratarak ayrıştıran AKP zihniyetinin ve Sayın Başbakan'ın, yargı kurumlarını da bölünmüşlük noktasına getiren tutum ve davranışları son derecede tehlikelidir.

Sayın Başbakan'ın bu yöndeki tasarruflarını, AKP hakkındaki kapatma davası nedeniyle gizli bir hınç birikiminin dışa vurumu olarak da yorumlamak mümkündür.

Anayasa Mahkemesi'nin ve yargı kurumlarının anlamsız tartışmalarla yıpratılması her yönüyle yanlıştır ve zarar vermektedir.

Bu nedenle, Sayın Başbakan'ı yargı kararlarına müdahaleci tutumdan vazgeçmeye, yargı kuruluşlarımızın yöneticilerini de daha sorumlu ve duyarlı davranmaya davet ediyorum.

DSP olarak, bu tehlikeli süreci dikkatle izliyoruz. Toplumu ve kurumları parçalara bölen ve böylece ciddi kaygılara neden olan AKP Hükümeti'nden Türkiye'yi kurtarmak bizim boynumuzun borcudur."