'İdam cezasında sınırlı düzenleme yapılabilir'

Başbakan Yıldırım, idam cezasıyla ilgili Meclis'te mutabakat oluşması halinde sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Yıldırım, TBMM'de mutabakat oluşması halinde idam cezasıyla ilgili bir düzenleme yapılabileceğini ancak düzenlemenin geriye dönük işlemeyeceğini söyledi. Yıldırım ayrıca, Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz'un eleştirilerine de yanıt verdi.

'AKP hazırsa MHP dünden hazırdır''AKP hazırsa MHP dünden hazırdır'

Başbakan Yıldırım, AP'nin basın özgürlüğü eleştirisine, "Bırakın bu işleri. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek ülke değildir" yanıtını verdi ve şunları söyledi:

"Bu gazeteye gözaltılar yapıldı. Hemen koro halinde başladılar. Basın özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizim Avrupalı dostlarımızla anlaşamadığımız konu terörle mücadelede attığımız adımlardır. Hemen önümüze basın özgürlüğü getiriyorlar. Avrupa Parlamentosu kırmızı çizgi diyor. Kardeşim senin çizgine bakmayız. Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz. Bırakın bu işleri. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek ülke değildir. Avrupa Parlamentosu terör örgütünün reklamının yaparken kırmızı çizginiz neredeydi. Basın özgürlüğünü sizden öğrenecek değiliz."

'Yollar kamyonlarla kapatıldı''Yollar kamyonlarla kapatıldı'

'Bahçeli'ye teşekkür ediyorum' 

"Yapacağımız anayasa değişikliği ile vesayet odaklarına son darbeyi vurmuş olacağız ve vesayeti Türkiye demokrasisinin gündeminden çıkaracağız." diyen Yıldırım,  "Ana muhalefet partisi lideri, Yenikapı ruhundan ayrılmak için binbir bahanenin peşine takıldı. Bu konuda o günkü duruşunu bugün de aynen devam ettiren MHP'ye teşekkür ediyorum. Bu konudaki millet, memleket, menfaatini ön plana alan ve bu yönde sorumlu davranış gösteren Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

'Anayasa değişikliğinde sona geldik'

Başbakan Yıldırım, "Anayasa değişikliğinde sona geldik. İnşallah Meclis'e de getireceğiz. MHP'nin de hassasiyetini dikkate alarak bir hazırlık içerisinde çalışmalarımızı tamamladık. Bundan sonrası Meclisin bileceği iştir." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Dün Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Suchulz'un

Sınırlandırılmış bir düzenleme yapacağız ve geriye doğru işlemeyecek.

"TBMM'de bir mutabakat oluşursa geriye yönelik düzenleme yapacağız, düzenleme geriye dönük işlemeyecek" dedi.

'İdam talebine kulak tıkayacak değiliz'

Yıldırım, "İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasa da bir uzlaşma meselesidir. Diğer partilerle bu konuda bir mutabakat sağlanırsa milletin umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu talebe kulak tıkayacak değiliz ancak bunu tek başımıza yapamayacağımızın ve geriye doğru işlemeyeceğinin bilinmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

'İlk F-35 partisi 3 yıl erken gelecek'

Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında toplam maliyeti 4.1 milyar dolar olan 26 projenin hayata geçirilmesine karar verdiklerini bildiren Başbakan Yıldırım, "SSİK'te Türkiye'nin de içinde olduğu F-35 uçaklarının ilk partisinin 2021 yerine 2018'de Türkiye'ye gelmesi konusunda karar aldık" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir