Başbakan Yıldırım'dan seçim barajı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, seçim barajıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Partilerden öneri gelirse konuşuruz. Ama bizim böyle bir taahhüdümüz yok." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım seçim barajıyla ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, "Partilerden öneri gelirse konuşuruz. Ama bizim böyle bir taahhüdümüz yok." dedi. Yıldırım, MHP ve CHP'nin seçim barajıyla ilgili açıklamalarından sonra bulunduğu ABD'de değerlendirmelerde bulundu. 

Yıldırım konuya ilişkin, "Seçim kampanyamızda doğrusunu isterseniz seçim barajına yönelik bir taahhütte bulunmadık. Anayasa değişikliği kampanyasında bu sistem değişikliği ile Türkiye’de sürekli iktidar, sürekli istikrar döneminin başlayacağını, artık zayıf iktidarlar döneminin sona ereceğini söyledik." ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili sözlerine ilişkin, "Barajın yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne, yönetimde istikrar. Yönetimde istikrar açısından barajın yüzde 10 olarak devam etmesi düşünülebilir. Ancak temsilde adalet noktasında seçim sistemi topyekun değiştirilecekse o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alınması gerekir." dedi.

Bahçeli: Seçim barajı düşürülsünBahçeli: Seçim barajı düşürülsün

 

CHP'li Özel'den Bahçeli'ye seçim barajı yanıtıCHP'li Özel'den Bahçeli'ye seçim barajı yanıtı

 

Başbakan Yıldırım, DEAŞ'a karşı verilen mücadelelerde önemli ölçüde hedefe ulaşıldığının hatırlatılmasının ardından, "Amerikalılar, PYD/YPG'ye verdikleri silahları acaba ne zaman geri alacaklar?" sorusu üzerine, bu konunun görüşmelerde gündeme getirileceğini belirtti.

PYD/YPG ve DEAŞ ile mücadele

PYD/YPG ile birlikte DEAŞ mücadelesi konusunda Amerikalı yetkililerin, "Bu bir tercih değil, mecburiyettir ve bu birliktelik geçici, sadece DEAŞ'ı yok etmeye yönelik bir birliktelik. Ondan sonra biz kendi yolumuza, onlar da kendi yoluna gidecek." şeklinde sözlerini aktaran Yıldırım, "Biz bunun artık zamanının geldiğini görüşmelerde gündeme getireceğiz." dedi.

Suudi Arabistan'daki tutuklamalar

Suudi Arabistan'da yaşanan gelişmelere yönelik bir soru üzerine ise Yıldırım, bu ülkede olup bitenleri, onların iç meselesi şeklinde görmek gerektiğini söyledi.

Yıldırım, "Detaylarını, ayrıntılarını çok bilmediğimiz konuda yorum yapmamız yanlış olur. Kendi iç meseleleri. Belli ki içeride birtakım sorunlar var, kendi aralarında bunu halleşmeye çalışıyorlar." diye konuştu.