Başkent'te uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklu

Piyasaya esrar ve kokain sürmeye çalıştıkları ve kullanıcı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 52 kişiden 10'u tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği iki operasyonda, piyasaya esrar ve kokain sürmeye çalıştıkları ve kullanıcı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 52 kişiden 10'u tutuklandı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlileri, Altındağ ilçesi ve Altındağ Hacıbayram bölgelerinde "Turna" ve "Boran" isimli operasyonlar düzenledi.

Operasyonlar kapsamında, 34'ü piyasaya esrar ve kokain sürmeye çalıştıkları, 18'i de  kullanıcı oldukları gerekçesiyle toplam 52 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerlerinde, ikametlerinde, otolarında ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 41 gram kokain, 10 gram eroin, 5 kilo 959 gram hint keneviri bitki kırıntısı, 5 gram plaka esrar, 6 gram afyon sakızı, 1 hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 10 bin 40 TL para, 1 av tüfeği ve 34 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Gözaltına alınanlardan, 12'si ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, F.M, K.A, M.Ç, M.G, Ü.H, O.C, E.D, İ.Ü, F.K. ve M.K, "uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak ve kullanmak" suçlarından tutuklandı. Diğer 12 kişinin bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan kullanıcı oldukları belirlenen 18 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.