Baymak'tan eğitime destek

Murat Akdoğan Eğitim, Sağlık, Kültür ve Toplumsal Dayanışma Vakfı Kuruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Isıtma sektörünün önemli markalarından biri olan Baymak'ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, hayali olan eğitim vakfını kurdu. Sosyal sorumluluk projesi hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı atan Akdoğan, yetiştirme yurdundan çıkan çocukları için de bir üniversite kurmayı planlıyor.

Dr. Murat Akdoğan babasının yetiştirme yurdunda öğretmenlik yaptığı yıllarda yeşeren çocukluk hayalini gerçekleştirmek amacıyla Murat Akdoğan Eğitim Vakfı'nı kurdu.

Vakfın amacının, Türkiye'de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun sorumluluğunda 18 yaşına kadar devletin himayesi altında bulunan, ancak bu yaşından sonra yeterli desteği bulamayan çocuklarımızın yüzde 100 burslu olarak yüksek öğrenim görmelerini sağlayacak üniversiteyi kurmak olduğunu ifade eden Akdoğan, aynı zamanda bu üniversitede tüm öğrencilerin öğrenimleri boyunca her türlü yaşamsal ihtiyaçlarını bedelsiz karşılayarak ülkemize ve insanlığa katkılar sağlayacak kişilikli öncü gençler olarak yetişmelerini sağlamak ve onları iş hayatına hazırlamak olduğunu belirtti.

Sırada üniversite var

Uzun yıllar Çocuk Esirgeme Yurtlarında görev yapan, 5 çocuklu idealist bir ilkokul öğretmeninin oğlu olarak büyüdüğünü belirten Dr. Murat Akdoğan, vakfın amaç ve hedeflerini şöyle açıkladı:

"Yetiştirme yurdundan çıkan çocukların okuma oranı diğer çocuklara göre oldukça az dolayısıyla üniversite sınavında diğerleriyle eşit olarak yarışamazlar. Bu çocuklara diğerlerinden ayrı sınav yapılmalı. Ben bunun için tüm kontenjanı bu çocuklara ayırmak istediğim bir üniversite kurmak istiyorum.

Benim üniversitem dışında devletin başka üniversitelerinde de bu çocuklar için ek kontenjan ayrılmalı. Bu kontenjan gerçekleştirilirse bu çocukların eğitimini biz sağlayacağız hem de kalacak yerleri ve ekmek kazanma dertleri olmayacak şekilde.

Bundan sonra atamalar yapılırken de bu çocuklara kontenjan ayrılırsa işleri de garanti olur. Bu çocuklar devletin çocukları. Eğer bu çocukları eğitmez ve iş sağlayamazsanız bu toplum için bir tehdit oluşturur ama bu çocukları değerlendirirseniz onları önemli bir fırsata çevirebilirsiniz. Bu toplumsal bir görevdir."

Bu konularda ilginizi çekebilir