Belçika'dan umutla döndük

Milli Takım, Belçika ile 1-1 berabere kalarak grup ikinciliği yolundaki avantajını devam ettirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milliler, kötü bir oyun ortaya koyduğu maçta Belçika ile 1-1 berabere kalarak grup ikinciliği yolundaki avantajını devam ettirdi. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (A) Grubu'ndaki maçta Belçika ile Türkiye arasındaki maç 1-1 sona erdi.

Karşılaşmaya seyircisinin yoğun desteğiyle başlayan Belçika, (A) Milli Futbol Takımı'nın savunmasında Çağlar'ın uzaklaştıramadığı topla başlayan atakta, 4. dakikada Ogunjimi ile bulduğu erken golle kontrolü eline aldı.  22. dakikada Sabri ile gelişen atakta Arda'nın kazandırdığı topu filelere gönderen Burak skoru eşitledi. Fizik olarak daha iyi bir oyun ortaya koyan Belçika, 75. dakikada Witsel ile kullandığı penaltı atışından yararlanamadı.

Hiddink: Beraberliğe sevinmeliyiz

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Belçika karşısında deplasmanda aldıkları 1-1'lik beraberliğe sevinmeleri gerektiğini söyledi.

Hiddink maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maçtan önceki basın toplantılarında hedeften bahsettiklerini hatırlatarak, "Bence beraberlikle mutlu olmalıyız. Savruk başladık, konsantrasyon bağlamında maçtan uzaktık. Rakibimiz kornerlerle tehlike yaratmaya başladı.

Bireysel bir hatadan golü yedik. Arda'nın hareketi orta alandaki direnci, goldeki becerisi mükemmel bir gol getirdi" dedi.

Maçın ikinci yarısında Belçika'nın yine korner ve serbest atışlardan tehlike yaratmaya çalıştığını belirten Hiddink, "İkinci yarıda üstün gelmeye gücümüz yoktu. Fiziksel güç manasında sıkıntımız vardı. Penaltının gol olmaması nedeniyle şanslıydık. Genel anlamda orta alanda üstündük ama gol yaratmamız anlamında yeterli olmadı" diye konuştu.

Hiddink'e maçla ilgili açıklamalarının ardından, Chelsea'nin kendisini istediği ve geleceğiyle ilgili sorular yöneltildi.

Hollandalı çalıştırıcı, "Kalıyor musunuz, gidiyor musunuz?" sorusuna, "Kesin olan hiçbir şey yok. Ben söyleyeceğimi söyledim. Kısa süreli bir tatilimiz olacak. TFF ile sözleşmem devam ediyor. İyi bir kontratım var. Kontrat dışındaki konularla ilgili de görüşmelerimiz oldu. Sayın Mahmut Özgener ile konuştuk" yanıtını verdi.

Sözleşmesinde bir belirsizlik olup olmadığı sorusuna ise Hiddink, "Hiçbir belirsizlik yok. 2012 sonuna kadar sözleşmem var. Sözleşmem devam ederken herhangi bir şey olursa bunun üzerine de konuşuruz dendi zaten. Takımın aldığı sonuçlarla ilgili konuşsak daha iyi olacak. Bence Türkiye sonuçtan dolayı mutlu olmalı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir