BES'te fon büyüklüğü 10,7 milyar liraya ulaştı

BES'te toplam katılımcı sayısı ise 2 milyon 179 bin 784 kişiye ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) toplam fon büyüklüğü 10,7 milyar liraya ulaştı.

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) Başkanı ve AvivaSA Emeklilik ve Hayat Üst Yöneticisi (CEO) Meral Eredenk, açıklamasında, EGM'nin 6 Ağustos 2010 tarihli verilerine göre toplam fon büyüklüğünün 10 milyar 726 milyon 559 bin 262 liraya, toplam katılımcı sayısının ise 2 milyon 179 bin 784 kişiye ulaştığını belirtti.

Eredenk, sistemden emekli olan BES katılımcılarının sayısının ise 2 bin 501'e çıktığını kaydetti.

Meral Eredenk, 2003 yılında faaliyete başlayan BES'in, geçen 7 yılın ardından kar etmeye başlayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Dünyada bireysel emeklilik uygulamasına en geç başlayan ülkelerden biri olmamıza rağmen, bugün BES'te biriken toplam fon tutarı 10 milyar lirayı, katılımcı sayısı ise 2 milyonu aşmış durumda. Bu değerler, BES'in hedefleri doğrultusunda büyümeye devam ettiğini ve sistemin başlangıcından önce ortaya konan projeksiyonların sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğini gösteriyor. Sistemin büyüme hızının beklentiler doğrultusunda devam etmesi halinde Türkiye'de bireysel emeklilik kara geçecektir. Öncelikli olarak geniş bir katılımcı sayısına ve fon büyüklüğüne ulaşmış bireysel emeklilik şirketlerinin 2010 sonunda kar açıklaması yapmasını bekliyorum."

BES'in fon büyüklüğü ve katkı payı açısından geçen yıl yüzde 40'lar civarında büyüdüğüne işaret eden Eredenk, "Sistem, 2010 başından bu yana ise yaklaşık yüzde 20 oranında büyüdü ve yıl sonuna kadar beklentiler dahilinde bir gelişim göstereceğini öngörüyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir