Biden'ın eşi karne dağıttı

Kendisi de öğretmen olan ABD Başkan Yardımcısı Biden'in eşi Jill Biden, Ortaköy'de lise öğrencilerine karne dağıttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jill Biden, Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Biden'ı kapıda okul müdürü Gülden Cevahir ve öğrenciler karşıladı. Okul müdürü Cevahir, Biden'e kız öğrencilerin okulun koridorunda oluşturdukları "özgürlük duvarı"nı tanıttı, öğrencilerin duvarı boyarken vermek istedikleri mesajları iletti. Dana sonra Biden, okul bahçesinde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Okul öğrencilerinden Ebru Çap, Biden'ın öz geçmişini okudu.  

Törende öğrencilere seslenen Biden, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Öğrendiğim kadarıyla bugün karne günü ve sömestrinizin son günü, bu nedenle açıklamalarımı kısa tutacağım. Amerika Birleşik Devletleri başkan yardımcısı eşi olarak dünyayı gezme fırsatına sahip olduğum için çok şanslıyım. Çok uzun zamandır öğretmenlik yapmış biri olarak yapmaktan en çok zevk aldığım şey, seyahatlerim esnasında sizin gibi öğrencilerle tanışmak ve Türkiye gibi ülkelerin kızları ve onların eğitimini desteklemek gibi çok büyük işler başardığını öğrenmek. Şu an hepinizin yaptığı gibi eğitimi ilk sıraya koymak çok önemli. Derslerinize odaklanarak kendiniz ve aileniz için yaşam boyu sürecek fırsatlar yaratabilirsiniz" diye konuştu.   

5a50224bdce6bb38db5f565e21ce9d4f.jpg

Biden, otuz yıldan fazladır öğretmen olduğunu vurgulayarak, öğrencilere yardım etmeyi, geleceklerine yön göstermeyi ve gözlerinin önünde geleceklerinin parıldamasını sevdiğini ifade etti. Jill Biden, şöyle konuştu:  

'Bir kalem dünyayı değiştirebilir'

"Burada sizin için de aynı şey gerçekleşiyor. Hepinizin geleceği, aldığınız eğitimden dolayı çok parlak ve birçok imkanla dolu. Birçoğunuz güvenle bir ömür boyu sürecek bir yola çıkmış bulunmaktasınız. Sizin başarınız Türkiye'nin geleceği için çok elzem çünkü bir ulus kadınları ve kızları hedeflerine ulaşana kadar tam potansiyeline ulaşmış sayılmaz. Konuşmamı Pakistanlı cesur bir kız ve kız çocuklarının eğitimi için yaptıklarıyla Nobel ile onurlandırılan en genç kişi olan Malala'dan bir alıntıyla sonlandırmak istiyorum. 'Bir çocuk, bir öğretmen, bir kitap ve bir kalem dünyayı değiştirebilir'. Her biriniz dünyayı değiştirebilirsiniz. Tekrar tebrik etmek istiyorum. Umarım hepiniz bugün başarınızdan benim kadar gurur duyuyorsunuzdur."   

afda8406e1cbd89bf75c46c4d6344c87.jpg

Biden, törenin sonunda dereceye giren 5 öğrenciye karnelerini takdim etti.   

Bilgisayar destekli grafikerlik dersine de giren Biden, öğrencilerle sohbet edip gelecek planları hakkında bilgi aldı. Biden'e okul ziyaretinde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ın eşi Holly Holzer Bass'ın yanı sıra damadı Howard Krein ve torunu Naomi Biden da eşlik etti.