Bilişim şovu sahne aldı

DÜNYA Ekonomi TV CeBIT'in nabzını gün boyu canlı yayınlarla izleyicileri için tutuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İş dünyası profesyonellerinin ve teknoloji tutkunlarının merakla beklediği, Avrasya Bölgesi'nin en büyük iş geliştirme ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia 2010 bugün başladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı görkemli bir törenle açılan fuar, 10 Ekim'e kadar devam edecek. CeBIT Bilişim Eurasia'da bu yıl 21. yüzyılın heyecan verici ürün ve hizmetleri ilk kez görücüye çıkıyor.

Farklı ülke ve bölgelerden gelen onbinlerce teknoloji tutkununun akın ettiği fuarın açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Azerbaycan Rabıte ve Informasyon Teknolojileri Bakanı Ali Abbasov, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Sanpaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay ve Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow katıldı.

DÜNYA Ekonomi TV, fuardan canlı yayında

DÜNYA Ekonomi TV, öne çıkan ürünler ve tüm etkinleri fuar boyunca canlı olarak web üzerinden izleyicilerine aktarıyor.  Fuarın nabzını tutan Dünya Ekonomi TV, özel röportajlarıyla da bilişim şovunu tüm ayrıntılarıyla izleyicilerine aktarıyor. Canlı yayınları, Dünya Online'ın altındaki playerdan yada www.dunyaekonomi.tv ‘den izleyebilirsiniz.

KOBİ'lerin burada olmasından mutluluk duyuyoruz

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bilişimin tüm sektörlerin etkileyen ve yaşamın her alanına giren bir endüstri haline geldiğine değinerek; bilgi çağına geçiş döneminde bilgiye sahip olan, üreten ve kullanan ülkelerin öne çıktığını, diğerlerinin ise offline olduğunu söyledi. Yıldırım, "Türkiye'nin kalkınması KOBİ'lerle mümkün. Ve biz de CeBIT Bilişim Eurasia'da büyük şirketler yerine KOBİ'lerin ağırlıklı olarak yer almasından mutluluk duyuyoruz. Çünkü gelecek, bilişimle gelecek" dedi.

Bürokrasiyi tuşlayın

e-Devlet projesinin vatandaşların önündeki bürokratik zorlukları tamamen ortadan kaldırdığını söyleyen Yıldırım, her gün yaklaşık 1 milyon 500 bin kişinin e-devletten faydalandığını, en önemli hedeflerden birinin e-devlet projesini yerel yönetimlere yaymak olduğunu ve bunu da parlamentodaki düzenlemelerle sağlayacaklarını belirtti.

Yıldırım, akıllı kent projeleriyle büyük şehirlere artan göçle karşılaşılan sorunların ve göç alan şehirlerdeki problemlerin önüne geçildiğini, oluşturulacak sayısal ipek yoluyla ticaretin önünün daha da açılacağına da değindi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bugün 7 milyon aboneye ulaşan internet kullanımının 2013'te 12 milyona, 2023'te ise 30 milyona ulaşmasını hedeflediklerini ve bununla ilgili gereken tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

 

Türkiye, Avrasya'nın en dinamik ülkesi

Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow ise, bu yıl 11'inci kez CeBIT Bilişim Eurasia ve 14'ncü kez Broadcast, Cable & Satellite fuarlarını açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Türkiye Avrasya bölgesinin en dinamik ülkesi. Özellikle bilişim alanında gerçekleştirdiği atımla, hazırladığı projelerle çevre ülkeler tarafında örnek olarak gösteriliyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin Dünya'nın çekim merkezi olacağını düşünüyoruz" dedi. Gruchow, 1-5 Mart'ta düzenlenecek olan CeBIT Hannover'de Türkiye'nin partner ülke olarak katılacağını belirterek, Türkiye'deki bilişim pazarının hızlı gelişiminin ve istikrarlı büyümesinin buna katkı sağladığını dile getirdi.

 

1066 firma vitrine çıktı

Yenilenen içeriği ile CeBIT Bilişim Eurasia ve Broadcast, Cable & Satellite fuarları bu yıl toplam 19 bin 158 metrekare alanda gerçekleşiyor. Aralarında Siemens, IBM, Oracle, Motorola, Toshiba gibi dev isimlerin de bulunduğu CeBIT Bilişim Eurasia'da 972, Broadcast, Cable & Satellite fuarında ise 94 marka 5 gün boyunca televizyondan dizüstü bilgisayarına, dijital fotoğraf makinesinden, kameraya, dijital eğlence ürünlerinden, donanım, yazılım ve çevre birimlerine kadar binlerce yeni ürün ve hizmetini tanıtılacak.

 

Geleceğin akıllı şehirleri şaşırtacak

CeBIT Bilişim Eurasia bu yıl ‘Akıllı Yaşam Konseptleri' ile ön plana çıkıyor. Türkiye'nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye'nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda; büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ile aktarılacak.

 

Bilişim etkinlikleri

CeBIT Bilişim Eurasia'nın 11'inci yılında hazırladığı yenilikler arasında forum, seminer ve konferanslar yer alıyor. 6 – 10 Ekim tarihleri arasında CeBIT Bilişim Eurasia ile eş zamanlı olarak Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Bilişim Etkinlikleri'nde, 60'ın üzerinde forum, seminer ve konferans fuara paralel olarak gerçekleşecek. Bilişim ve iş dünyasının profesyonellerini tek bir noktada buluşturacak Bilişim Etkinlikleri'nde bilişim çözümlerinin sektörlere sunduğu maksimum faydalar, aralarında Türksat, Sampaş, Siemens, IBM, Oracle, Motorola, TEB, Garanti, gibi dev markaların oturumlarıyla katılımcılara aktarılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir