Bine yakın eylemci köprüyü geçti Taksim'e yürüdü

Taksim'de protestolar aralıksız sürerken saat 03.00 sıralarında sokağa çıkan kalabalık gruplar Bağdat Caddesi üzerinden Kadıköy'e, oradan da Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Taksim'de protestolar aralıksız sürerken saat 03.00 sıralarında sokağa çıkan kalabalık gruplar Bağdat Caddesi üzerinden Kadıköy'e, oradan da Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Gruplar 05.00 sıralarında Boğaziçi köprüsüne ulaştı.

Gruplar köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş'ta sabah saat 07:00'de arbede yaşandı. Polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gerginlik hala devam ediyor.

Farklı semtlerde destek eylemleri yapıldı

Gece saat 01.00 sıralarında Kurtuluş, Halkalı, Teşvikiye, Kartal ve Fulya başta olmak üzere İstanbul genelinde pek çok semtte protestoya destek eylemleri yapıldı. Gece evlerinden sokaklara inen vatandaşlar, Türk Bayraklarıyla yürüyerek Gezi Parkı protestosuna tencere ve tavaları birbirine vurarak destek verdi. Vatandaşlar eylemleri sırasında cep telefonları ile çektikleri görüntüleri basın ile paylaştı.

Gece yarısından itibaren sayıca azalan eylemciler, Taksim çevresindeki ara sokaklarda küçük gruplar halinde bir araya gelerek polise taşla saldırıyor. Polis ekipleri de biber gazıyla müdahale ederek grupları dağıtıyor.

Öte yandan, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde bazı kişiler, araçlarının kornalarını çalıp, bayrak sallayarak tur atıyor

Ankara'da eylemler devam ediyor

Ankara'da, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek amacıyla farklı noktalarda toplanan göstericilerin eylemleri devam ediyor.

ODTÜ yakınlarında toplanan ve ardından yürüyüşe geçen bir grup öğrenci, Ankara-Eskişehir karayolunu ulaşıma kapatıp Söğütözü yolundan gelen grupla Yeni Başbakanlık binası yakınlarında bir araya geldi. Panzerlerle yolu kapatan polis, hükümet aleyhine sloganlar atarak caddede oturma eylemi yaparken İnönü Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçen gruba biber gazı sıkarak müdahale etti. Yüzleri maskeli bazı kişilerin yönlendirdiği iddia edilen gruba müdühale devam ediyor.

 
Bu arada,  Kuğulu Park'tan Güven Park'a gelmeye çalışan grubun taş ve şişe atması üzerine polis, tazyikli su sıkarak müdahale etti. Buradan kaçan göstericiler, yollarda çöpleri ateşe vererek barikatlar kurdu.Kızılay'da çok sayıda çevik kuvvet, 112 Acil Servis ile itfaiye ekipleri hazır bekletilirken, Başbakanlık, Yeni Başakanlık, İçişleri Bakanlığı ve AK Parti il binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bolu'da D-100 ulaşıma kapandı

Bolu'da Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek isteyen bir grup,  D-100 karayolunun İstanbul-Ankara yönünü bir süre ulaşıma kapattı.

Taksim Gezi Park'ında yaşanan olayları protesto etmek isteyen yaklaşık bin kişilik grup, Belediye Meydanı'nda toplandı.

Grup, çeşitli sloganlar atarak Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü. Grup, daha sonra Atatürk Bulvarı'ndan D-100 karayoluna çıktı ve İstanbul-Ankara yönünü yaklaşık 20 dakika ulaşıma kapattı.  Polis ekipleri tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında grup, tekrar kent merkezine doğru yürümeye başladı.

Öte yandan, Taksim'de yaşanan olayları protesto etmek için toplanan gruba destek olmak için Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden (AİBÜ) çok sayıda öğrencinin de kent merkezine doğru geldiği belirtildi.

İzmir'de çok sayıda göstericiyi gözaltına alındı

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto amacıyla toplanan gruba polis müdahale etti, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Basmane meydanında yaşanan olayların ardından Alsancak'a yürüyen grup, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplandı. Talatpaşa Bulvarı'na çıkarak araç geçişini engelleyen grup, daha sonra çöp bidonlarını yola devirip ateşe verdi, banka şubelerine ve bazı iş yerlerine de zarar verdi.

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yolu trafiğe yaklaşık 3 saat kapalı tutan grup, ardından slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçti.

Güzergahta bekleyen Çevik Kuvvet ekipleri, tazyikli su ve biber gazı sıkarak gruba müdahale etti. Gruptakiler zeminden söktükleri parke taşlarını, yol yön tabelalarını polislere attı. Polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.

Protestolar İtalya'ya da sıçradı

İtalya'nın başkenti Roma ile Milano kentinde eğitim gören bir grup Türk üniversite öğrencisi, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etti.

Başkent Roma'da, büyük mitinglerin yapıldığı ünlü Popolo Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 40 Türk öğrenci, İstanbul'daki olayları protesto etti. Öğrenciler, "Gezi parkı sadece yeşillik değil oranın tarihi bir simgesi. Şehir plancılarının, mimarların, herkesin göz bebeği. İstanbul'da sayılı yeşili alanımız kaldı, bunlara da sahip çıkmak zorundayız. İnşallah durdurabiliriz ve bir şeyler yapabiliriz bu yer için" diye konuştu.

Milano kentinde de Castellosu'da (kale) toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup,  İstanbul'da yaşananlara tepki gösterdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir