Bir gazeteye, gazeteciye saldırı hiçbir biçimde tasvip edilmez

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik saldırıya ilişkin "Doğrusu, bir gazeteye, gazeteciye saldırı, bu fiili olur, sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiç birisi tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış" dedi.

Gül, adını taşıyan Abdullah Gül Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılmak için geldiği Kayseri'de gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gül, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik saldırı ile ilgili bir soru üzerine, genel olarak basınla ilgili bir olumsuzluğun olduğunu söyledi. Bu durumun hemen değişmesi gerektiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti: 

"Bu Türkiye'ye yakışmayan bir durum. Sanki böyle bir kültür gelişiyor. Bunu doğrusu çok tehlikeli bulurum. Geçmişte de bu tür olayları Türkiye yaşamıştır. Bugünkü dönemde böyle bir şey düşünülemez. Doğrusu bir gazeteye, gazeteciye saldırı, bu fiili olur, sözlü olur, başka türlü olur. Ama bunların hiç birisi tasvip edilmez. Bunların hepsi çok yanlış. Ümit ediyorum ki bunlara bir son verilir. Onun için de çok kesin bir tavır koymak gerekiyor. Bu işleri yapanlar mutlaka cezalandırılmalı ve herkes daha dikkatli olmalıdır."

AK Parti, saldırganları ihraç edecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partilerine üye olduğu tespit edilen 3 saldırganın tedbirli olarak ihracına karar verildiğini bildirdi.

Bu arada, önceki gün 4 kişinin saldırısına uğrayan Ahmet Hakan Coşkun dün ameliyata alındı. Coşkun'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir