Bir puanla yetindik

(A) Milli Takım, 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 2. maçında Belçika'yla 1-1 berabere kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Elemelerde sahasındaki ilk maçına Kadıköy'de galibiyet amacıyla çıkan Türkiye, karşılaşmanın ilk yarısında rakip kalede pozisyon üretmekte zorlandı. Karşılaşmanın 13. dakikasında Tuncay'ın sakatlanmasıyla zorunlu oyuncu değişikliğine giden milli takım, ilk yarıda Belçika savunmasını geçemedi. Karşılaşmanın 31. dakikasında Sonck'un golüne engel olamayan Türkiye, bu golden sonra karşılaşmada ilk önemli gol pozisyonu 35. dakikada Semih ile üretmesine karşın, Belçika kalecisi Stijnen gole izin vermedi. Maçın ilk yarısının son bölümünde beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen milliler, aradıkları golü bulamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına beraberlik golünü bulmak için baskılı başlayan Türkiye, 46. dakikada bulduğu gol pozisyonun ardından baskılı oyununu fazla sürdüremedi. Karşılaşmanın 67. dakikasına dek rakip kalede gol pozisyonu üretemeyen milliler, bu dakikada Semih ile yakaladığı gol pozisyonunu değerlendiremedi. 74. dakikada Emre'nin penaltıdan attığı golle beraberliği sağlayan (A) Milli Takım, son dakikalarda galibiyet golü için rakip kaleye yüklenmesine karşın, beklediği galibiyet golüne ulaşamadı.

"Gönlümüzden geçen galibiyetti, olmadı"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika ile 1-1 berabere kaldıkları 19. Dünya Kupası Elemeleri 5. Grup maçında Belçika'nın "antifutbol" anlayışına karşın, özellikle ikinci yarıda olumlu futbol oynadıklarını söyledi.

Fatih Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, uzun bir aradan sonra Türkiye'de puan maçına çıktıklarını belirterek, "Aklımızdan ve gönlümüzden geçen galibiyetti, ama olmadı. Rakibimizin antifutbol anlayışına rağmen, özellikle ikinci yarıdaki pozitif oyun için oyuncularıma teşekkür ediyorum" dedi.