”Bizi Amerikan uşağı olmakla suçlayanlara büyük bir şamar”

Bakan Arınç, Wikileaks internet sitesinde partisine yönelik yazılan iddialar hakkında konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Wikileaks internet sitesinde yazılanların, kendilerini "Amerikan uşağı" olmakla suçlayanlara büyük bir şamar olduğunu belirterek, "Şahsiyetimiz konusunda Amerikalı bazı diplomatların densizliklerine elbette rıza gösterecek değiliz" dedi.

Görevi kötüye kullanma suçlarına ceza indirimi öngören yasa teklifinin tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Arınç, Wikileaks belgelerinde kendisiyle ilgili hem bir benzetme hem de yaptığı işlere yönelik bazı konuların yer aldığını söyledi. Arınç, konu ortaya atıldığında Uganda'da olduğunu, döndükten sonra bazı gazetelere açıklamalar yaptığını belirtti.

Arınç, şöyle devam etti:

"Yazılan çizilen şeylerin bizi Amerikan uşağı olmakla, işbirlikçi olmakla suçlayanlara büyük bir şamar olduğu kanaatindeyim. Bizim şahsiyetimiz konusunda Amerikalı bazı diplomatların densizliklerine elbette rıza gösterecek değiliz. Ama düşünün ki, 250 bin belge içinde sadece Türkiye'nin değil pek çok ülkenin siyasetçileri konusunda terbiyesizce, aptalca bazı tanımlamalar var. Bunları şiddetle reddederiz. Biz bunlara bakarak yolumuzu tayin etmedik. Benim 1 Mart tezkeresindeki tutumum sebebiyle zamanın büyükelçisinin 'bütün fitne bu adamdan çıkıyor, bununla uyumlu çalışılamaz' demesini, şeref madalyası olarak görüyorum. Bir milletvekiline Tayyip Erdoğan'ın bilmem nesi gibi hitap edilmesinden en az benim kadar sizin de utanacağınızı düşündüğüm için, bunu söz konusu etmemiştim. Sizler veya herhangi bir siyasetçi hakkında böyle büyük bir terbiyesizlik yapılsaydı ondan önce ben kendim ortaya çıkardım. Cevaplarını verdik, veriyoruz. Bu konuda el birliği yapalım. Amerika'nın bazı ülkelerde niçin sevilmediğini araştıranlar, bu diplomatların yaptıkları aptallıkları da göz önüne alsınlar, ondan sonra araştırmalarını daha bilimsel yapsınlar."

Bu konularda ilginizi çekebilir