”Bizim iktidarımız döneminde karanlık oda yoktur”

Devlet Bakanı Yazıcı, temel hak ve özgürlükler bağlamında Türkiye'yi dünya standartları seviyesine çıkarttıklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, temel hak ve özgürlükler bağlamında Türkiye'yi dünya standartları seviyesine çıkarttıklarını ifade ederek, "Bizim iktidarımız döneminde karanlık oda yoktur, faili meçhul yoktur. Biz bizden önce faili meçhul oluşturmuşları takip ediyoruz" dedi.

Yazıcı, Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (MARİFED) üyesi derneklerden, Bahçelievler İşadamları Derneği (BİŞED), Güngören Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD), İş Dünyası Gelişim Derneği (İŞGED) ile Küresel Atılım Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KASİAD) düzenlediği iftara katıldı.

Yazıcı, iftardan sonra yaptığı konuşmada, Hükümetlerinin Kasım ayında 7'inci yılını dolduracağını belirtirken, yola "Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak" diyerek çıktıklarını söyledi.

AK Parti Hükümetinden önce milletin ve ülkeyi yönetenlerin gündemlerinin farklı olduğunu dile getiren Yazıcı, partisinin iktidara gelmesiyle iktidarın gündemi ile milletin gündeminin bir olduğunu söyledi.

Bakan Yazıcı, göreve geldikten sonra Türk Lirası'ndaki 6 sıfırı attıklarını ve Türk parasına itibar kazandırdıklarını anlattı.

"Bu ülkeye kazandırdıklarımızın, icra ettiklerimizin kıymetini, değerini iyi ölçebilmek için, bizden öncesini unutmayın. Kıyasını yapın" diyen Yazıcı, göreve gelmeden önce "Kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olacağız" dediklerini dile getirdi.

Yazıcı, yoksullukla mücadele konusunda da çok çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Fak-Fuk-Fon diye bir fon vardı. Bunu zamanında rahmetli Turgut Özal kurmuştu, ama bu zamanla amacından farklı kullanılmaya başladı. Biz göreve geldikten sonra bunu zaptu-rap altına aldık ve amacına uygun kullanmaya başladık. 'Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak' dedik. 2 milyon 66 bin aileye kömür dağıtıyoruz, devam ediyor, belli bir plan dahilinde yıl boyu devam ediyor. Bu çalışmanın farklı boyutları vardır. Biz kömür dağıtmak suretiyle hem ihtiyacı olanların kışın ısınmasını sağlıyoruz hem de kömür ocaklarının çalışmasını sağlıyoruz. Kömür ocaklarının çalışması istihdama yansıyor. Bu çıkan kömürün ulaştırılmasıyla nakliye alanında da istihdam ortaya çıkıyor. Bu olaya bir bütün olarak bakıldığında incelendiğinde çok doğru yansımalarının olduğunu göreceksiniz."

"Bizim iktidarımız döneminde karanlık oda yok"

Devlet Bakanı Yazıcı, Türkiye'nin 3 Kasım 2002'den bu yana hemen hemen her alanda çağ atladığını, muazzam bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye'de telekomünikasyon alanında en büyük açılımı başlatarak, görüntülü konuşmayı devreye soktuklarını ifade eden Yazıcı, eskiden evlerde telefon bulunmasının lüks olduğunu ve insanların evlerine telefon almak için aylar öncesinden sıraya yazıldıklarını hatırlattı.

Yazıcı, yasaklarla mücadele çalışmaları kapsamında Devlet Güvenlik Mahkemeleri'ni kaldırdıklarını belirterek, " Temel hak ve özgürlükler bağlamında Türkiye'yi dünya standartları seviyesine çıkarttık. Bizim iktidarımız döneminde karanlık oda yoktur, faili meçhul yoktur. Biz bizden önce faili meçhul oluşturmuşları takip ediyoruz. Bunların Türkiye'ye hesap vermesi gerekiyor" diye konuştu.

AK Parti İktidarı'nın, gücünü milletten aldığını dile getiren Yazıcı, milletin gücünü yanında hisseden insanların da gece gündüz demeden çalıştığını belirtti.

Bakan Yazıcı, Türkiye'nin 25 yıldan beri terörle mücadele ettiğini anımsatarak, bu mücadelede emniyet güçlerinin binlerce şehit verdiğine dikkati çekti.

Bu sorunun, Türkiye'nin öncelikli sorunu olduğunu ve mutlaka çözülmesi gerektiğini vurgulayan Yazıcı, kararlılıkla bu sorunun çözümü noktasında çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Yazıcı, bu bağlamda muhalefet partilerinin de tutumunu eleştirerek, "Ben muhalefet partilerimizin yaklaşımını hiç doğru bulmuyorum. Ülkeyi sevmek, sorunlar karşısında duyarlı olmak, çözüm noktasına katkı vermektir. Hiç bir şey olmadan, hiç bir şey söylemeden, ihanetle suçlamak vatanseverlikle bağdaşmaz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bütünlüğünü hep vurguladıklarını dile getiren Yazıcı, ana prensiplerinin "Tek devlet, tek millet ve tek bayrak" bağlamında olduğunu ifade etti.