Bono ihracında rekor kırdık

Ziraat Bankası Hazine Yönetimi GMY Kuru, bono ihracında bankalar arasında tek ihraçta en yüksek yatırımcı sayısı ve talep tutarına ulaştıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ziraat Bankası Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, gerçekleştirdikleri bono ihracında yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını, bankalar arasında tek ihraçta en yüksek yatırımcı sayısı ve talep tutarına ulaşarak rekor kırdıklarını bildirdi.

Kuru, yaptığı yazılı açıklamada, global piyasalarda son yıllarda yaşanan olumsuz koşullardan pozitif olarak ayrışmış durumda bulunan Türkiye ekonomisi ve Türk Bankacılık Sektörünün derinleşmesine katkıda bulunan araçlardan biri olan banka bono ve tahvillerinin, yeni bir yatırım aracı olmasına karşın gerek bireysel, gerekse kurumsal yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılandığını belirtti.

Kuru, "Geniş bir şube ağına ve yaygın bir müşteri tabanına sahip Ziraat Bankası'nın gerçekleştirdiği bono ihracında da yoğun bir ilgi ile karşılaşılmış, bankalar arasında tek ihraçta en yüksek yatırımcı sayısı ve talep tutarına ulaşılarak rekor kırılmıştır" ifadesini kullandı.

Bilgehan Kuru, 13 ile 15 Şubat tarihleri arasında talep toplanan Ziraat Bankası Bonosunun, planlanan ilk ihraç rakamının 750 milyon TL nominal belirlenmişken, gelen talebin 4 kat olmasına bağlı olarak 250 milyon TL nominal ek satış hakkı da kullanılarak halka arz edildiğini kaydederek, 1 milyar TL nominal değerli, bu yıl 14 Ağustos itfa tarihli Ziraat Bankası Bonosunun halka arzına yatırımcılardan yaklaşık 3 milyar TL nominal talep geldiğini ve bu ihraçla birlikte toplam 40 bin 150 yatırımcıya ulaşıldığını ifade etti.

Banka bono ve tahvillerin, alternatif ürün arayışında olan yatırımcılara ulaşılması, bankaların kaynak yapılarının çeşitlendirilmesi ve kaynak yapısının vadesinin uzatılması yolunda önemli bir araç olarak değerlendirildiğini dile getiren Kuru, şöyle devam etti:

"Ziraat Bankası ihracına gelen rekor talep, 2012 yılında banka-bono tahvillerine yatırımcı ilgisinin devam edeceğini, söz konusu piyasanın daha da gelişeceğini ve Ziraat Bankasına duyulan güvenin ve ilginin yüksek seviyede seyredeceğini teyit etmiştir. Ziraat Bankası ülkemiz tasarruf eğiliminin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla mevduat ve benzeri ürünlerle müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya ve ülkemiz ekonomisine katkılarını artırarak sürdürmeye devam edecektir."

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir