Bonoda satış, dolarda alım hakim

Faiz yüzde 8.5 seviyelerine gelirken, Dolar/TL bankalararası işlemlerde 1.61'e çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtiçi kurumsal ve yabancı satışların devam etmesiyle birlikte gösterge faiz bugün yüzde 8.5 seviyelerine geldi.

Dün TÜFE ve çekirdek enflasyon rakamları beklentilere paralel gelirken, ÜFE ise beklentilerin oldukça üzerinde geldi. İthal girdi maliyetlerindeki artışın önümüzdeki dönemde yüksek oranda TÜFE'ye yansıyacağı öngörüleri, piyasanın negatif tepkisine neden olarak gösteriliyor.

Dün açıklanan enflasyon sonrası başlayan satış, bu sabah itibariyle devam ediyor. Dün yüzde 8.3 bileşik seviyelerine çıkan 7 Kasım 2012 itfa tarihli gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah yüzde 8.45 düzeyinde işlem görüyor.

Dolar 1.61'çıktı

Bonodaki satış sonrası, dolardaki alımlar da Dolar/TL kurunu Interbank piyasada 1.61 seviyesine taşıdı. Özellikle üretici fiyatlarındaki sert yükselişe rağmen TCMB’nin bu ay da faiz indirimine gidebileceği beklentisi TL’deki değer kaybını artırmış görünüyor. Şu sıra bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.6060/1.6100 TL düzeyinde.

Borsa daha sakin

Dün bankacılık ve GYO hisselerinde artan satış bakısıyla düşen borsada ise yeni gün nispeten dengeli başladı. İMKB, açılışını 246 puan düşüşle 63.481 puandan yaptı. Şu ana kadar 63.270 - 63.615 aralığında işlem gören Bileşik Endeks saat 10:10 itibariyle 63.590 (-137) puanda yer alıyor.

ABD’de bugün 15.30’da Ocak ayı tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Beklenti istihdamın 145 bin kişi arttığı, işsizliğin ise % 9.4'den % 9.5’e yükseldiği yönünde.

 * * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir