Borajet, Anadolujet'in ulaşamadığı yerlere uçacak

Anadolujet'in, sefer yapamayacağı noktalara bundan sonra Borajet'in uçakları uçacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolujet'in filosundaki uçaklarla sefer yapamayacağı noktalara bundan sonra Borajet'in ATR 72-500 tipi uçakları uçacak.

Borajet'ten yapılan açıklamada, THY yetkilileri ile uzun süredir devam eden görüşmelerin sona erdiği belirtilerek, ''Anadolujet ile Borajet, bölgesel operasyonlar konusunda anlaşmaya vardı'' denildi.

Anadolujet'in, filosundaki uçaklarla sefer yapamayacağı noktalara bundan sonra Borajet'in ATR 72-500 tipi uçaklarının uçacağı belirtilen açıklamada, Borajet'in Türkiye'ye getirdiği ATR 72-500 tipi uçaklarının halk arasında pervaneli olarak bilindiği, havacılık dünyasında ise Turboprop olarak anıldığı ve dünya genelinde yaygın olarak kullanıldığı ifade edildi.

Açıklamada, bu uçakların en büyük özelliğinin gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda, kısa ve yüksek irtifalı pistlere güvenli iniş-kalkış yapabilmesi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Anadolujet'in, filosundaki en küçük uçak olan Boeing 737-700'ün dahi operasyon yapmakta zorlandığı bazı meydanlara Borajet'in pervaneli uçaklarıyla uçarak, uçulamayan havaalanlarını da hareketlendireceği belirtildi.

Anlaşma ile ulaşılması zor illere yolculuğun çok daha kolay ve konforlu olacağı da ifade edilerek, Anadolujet adına ilk seferin Ankara'dan Siirt'e gerçekleştirildiği, Ankara'dan, ayrıca Çanakkale ve Tekirdağ'a, İstanbul'dan ise Uşak, Isparta, Çanakkale ve Tokat'a her gün sefer yapılacağı bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir