Borsa haftaya yatay başladı

İMKB, açılışını 77 puan artışla 55.714 puandan yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Geçen haftanın son işlem gününde yüzde 2 prim yapan borsa yeni haftaya yukarı yönlü hareketini sürdürerek, 77 puan artışla 55.714 puandan başladı.

ABD piyasaları geçen haftayı beklenenden düşük gelen tarım dışı istihdam ve fabrika siparişleri verilerinin ardından düşüşle kapattı. Haftanın son işlem gününde dış piyasalarda yükselişler sınırlı kalırken, İMKB özellikle ikinci seansta çıkış ivme kazandı.

Bu sabah ise Asya piyasalarında karışık bir seyir hakim. Çin borsasında, Bank of China’nın haftasonu gerçekleştirilen 8.8 milyar dolarlık bedelli sermaye artırımı sonrasında satışlar görülürken, diğer Asya borsaları daha olumlu.

İMKB'de ise endeksler yeni haftaya artıda işlem görmeye başladı. Güne 77 puan artışla 55.714 puandan başlayan borsa en yüksek 55.768 puanı gördü. İMKB-100, saat 09:55 itibariyle 55.705 (+69) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 60 milyon TL.

Endeks'in, yükselişlerde 56.000 seviyelerini test etmeye çalışacağını düşünen yatırım uzmanları, bu seviyelerden bir miktar kar satışları gelebileceğini belirterek gerilemelerde ise 55.000 desteğinin korunmaya çalışılacağını ifade ediyorlar.

Yurtdışında ABD piyasaları bugün tatil dolayısıyla kapalı. Avrupa Bölgesinde ise Haziran ayı hizmet sektörü ISM endeksi izlenecek.

Euro/Dolar şu sıra 1.2547 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5635/1.5660 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.52 ile cuma günkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.58 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir