Borsa haftayı alıcılı kapattı

Yurtdışı piyasalardaki temkinli görünümün etkisiyle dar bantta dalgalı bir görünüm sergileyen endeks haftalık bazda yüzde 1.5 değer kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hafta boyunca karışık görünüm sergileyen ve gün içerisinde 50 bin seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışan endeks, 49.900-50.300 dar bandında dalgalı bir seyir izledi. İMKB günü 175 puan artışla 50.138 puandan kapattı.

Yurtdışında dün yaşanan satıcılı görünümün ardından endekslerde yeni günde alım tarafı ağırlık kazandı.

ABD'de teknoloji şirketlerinin bilançoları piyasalara umut verdi. Almanya aralık ayı IFO güven endeksi 94.7 olarak açıklanırken Euro Bölgesi ekim ayı ticaret fazlası 8.8 milyar euro oldu. Haftayı sakin kapama çabasına giren piyasalarda alımlar sınırlı kalsa da olumlu hava gün boyunca devam etti.

Yurtdışı piyasalardaki temkinli görünüm yurtiçi piyasalara da yansıdı. Politika kanadında yaşanan gelişmeler de ihtiyat havasını pekiştirdi.

En yüksek 50.366 puanı test eden borsada yükseliş denemeleri sınırlı kaldı. Endeks haftalık bazda yüzde 1.5 değer kazanırken gün sonunda gerçekleşen işlem hacmi ise 1.6 milyar TL oldu.

Dolar 1.52'yi aştı

Fed kararının dolarda yarattığı talep etkisi gün boyunca devam etti.

Gün içinde 1.5150-1.5290 TL bandında el değiştiren dolarda bankalararası piyasada valörlü işlemlerde en iyi alış/satış 1.5185/1.5235 TL seviyesinde gerçekleşti. Dolarda yaşanan güçlenme ile sert bir şekilde aşağı inen parite 1.43 seviyesinin altına indi. Serbest piyasada euro ise 2.1810 TL seviyesinden alıcı buldu.

Para Politikası Kurulu faizi yüzde 6.50 seviyesinde sabit tuttu. Dün yapılan TCMB toplantısı öncesinde sakin görünüm takınan 3 Ağustos 2011 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi günü yüzde 9.26 seviyesinden tamamladı. Gösterge kıymette pazartesiye valörlü işlemlerde yüzde 9.33 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.