Borsa, ilk seansta yüzde 1 primli

Endeks 56.500 direnç bölgesine geldi, döviz ve faizde hava sakin.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB Ulusal-100 ilk seansı 600 puan ve yüzde 1.07 değer artışla 56.464 puandan tamamladı. Dolar ve euro, cuma kapanışlarının altında işlem görürken, faiz yüzde 8.8 seviyesinde yatay görünüm sergiliyor.

Yurtiçi piyasa, haziran ayının son haftasına ihtiyatlı da olsa yükselişe başladı. Piyasanın seyrinde yurtdışı gelişmeler ve endekslerin yönü etkisini sürdürüyor. Yurtdışında ise hafta sonu yapılan G20 Zirvesinden 2013 yılına kadar bütçe açıklarının yarı yarıya azaltılması hedefi dışında somut bir karar çıkmadı. Zayıf açılışla haftaya başlayan Avrupa endekslerinde alımlar kendini göstermeye başlarken, ABD vadeli işlemlerde daha sakin seyir hakim.

İMKB ise hisse bazlı işlemlerin de etkisiyle 56.557 puana kadar yükseldi ve ilk seans 56.464 seviyesinden geçildi. Günün ilk yarısında işlem hacmi 570 milyon TL ile önceki seanslara göre daha düşük kaldı.

ABD'de bugün kişisel gelirler ve harcamalar açıklanacak. Yurtiçinde ise çarşamba günü ilk çeyrek büyüme rakamı gelecek. Haftanın son günü ABD işsizlikle ilgili veriler yine piyasaların merak ettiği bir diğer önemli data olacak.

Döviz cephesinde euro 1.23’ün üzerinde yatay seyir izliyor. Euro/Dolar şu sıra 1.2360 sent seviyesinde işlem görüyor. Yurtiçinde Dolar/TL kotasyonları 1.57 seviyesinde. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5690/1.5730 TL düzeyinde yer alıyor. Serbest piyasada dolar 1.5700 TL’den, euro 1.9410 TL’den el değiştiriyor.

Tahvil-bono piyasasında 25 Ocak 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.79 ile cuma kapanışının altında seyrediyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir