Borsa ilk seansta yüzde 1.3 değer kaybetti

Yurtiçi piyasada, PPK faiz toplantısı sonrasındaki açıklamaların satır aralarına bakılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada günün ilk seansında kar satışları etkili oldu. Endeks, kapanışını, 682 puan ve yüzde 1.26 değer kayıpla 53.621 puandan yaptı.

Bileşik Endeks hızlı yükselişlerden sonra bugün kar satışlarıyla geri çekildi. En yüksek 54.215 puanı gören borsada geri çekilme 53.318 seviyesine kadar sürdü. Günün ilk yarısı 53 bin 600 bölgesinden tamamlanırken, 1 milyar 126 milyon liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Bankaları yeni krediler konusunda bir kez daha uyaran Çin'in kredileri sıkılaştırma çabalarının devam ettiği görüldü. Asya borsaları yüzde 1 civarında düşüş kaydetti.

Borç sorunu süren Yunanistan'ın ise Avrupa Birliği'nden (AB) önümüzdeki hafta net bir destek alamaması halinde, IMF'den yardım isteyebileceği belirtildi. Yunanistan'da banka hisse senetleri, Yunanistan'ın içinde bulunduğu kamu finansmanı krizi için AB'den istediği desteği bulamayacağı ve yönünün IMF'ye çevirmeye zorlanacağını endişeleri ile değer kaybediyor. ABD vadeli piyasada ve Avrupa endekslerinde düşüş yurtiçine göre daha sınırlı.

Bugün yurtiçinde Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında gelecek olan açıklamalar beklenecek. Piyasalarda faizin yüzde 6.5 seviyesinde bırakılacağı düşünülürken, açıklamalardaki satır aralarına dikkat edilecek. Dün yüzde 9 seviyelerine çekilen 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz şu sıra yüzde 9.11 düzeyinde yataya döndü.

Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3685 seviyesine yer alırken, dolarda en iyi alış/satış 1.5205/1.5230 TL düzeyinde bulunuyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir