Borsa kar satışıyla geri çekildi

Son iki günde hızlı yükseliş gösteren İMKB'de bugün düşüş yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Kar satışlarının hakim olduğu İMKB'de gün 769 puan düşüşle 53.534 puandan tamamlandı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.42 değer yitirdi.

Yakalanan olumlu havayla son iki günde 54 bin 300 bölgesine çıkan borsada bugün satışlar ağırlık kazandı. Yurtdışında da karışık seyir izlenmesi, geri çekilmede etkili oldu. Bileşik Endeks bugün en düşük 53.281 puanı gördü. Kapanışını 53 bin 500'ün üzerinde yapan borsada 2.3 milyar TL işlem hacmi oluştu.

Tahvil-bono cephesinde ise bugün hafif de olsa yukarı yönlü eğilim yaşandı. Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında gelecek olan açıklamaları bekleyen piyasada 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvil yüzde 9.11 seviyesinden kapandı. Gösterge faizde yarın valörlü işlemler ise yüzde 9.13 bileşik seviyesinden geçildi.

Dün gevşeme eğimli gösteren dolarda da bugün yön yukarı döndü. Gün içerisinde 1.53 TL seviyesinin üzerine çıkan dolarda gün serbest piyasada 1.5300 TL'den kapandı. Uluslararası piyasada Euro/Dolar 1.3590'a inerken, yurtiçinde Euro 20850 TL'den günü tamamladı.

Yurtdışında düşüş sınırlı

Bankaları yeni krediler konusunda bir kez daha uyaran Çin'in kredileri sıkılaştırma çabalarının devam etmesiyle bu sabah Asya borsaları yüzde 1 civarında düşüş kaydetti.

Borç sorunu süren Yunanistan'ın ise Avrupa Birliği'nden önümüzdeki hafta net bir destek alamaması halinde IMF'den yardım isteyebileceği belirtildi.

Gün içerisinde karışık görüntü çizen ABD ve Avrupa endekslerinde gün sonuna doğru toparlanmanın ağır bastığı görüldü.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir