Borsa kayıpların bir kısmını geri aldı

İMKB-100, ilk seansı yüzde 1 primle 67.400 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Dün yaşanan kayıpların ardından yeni güne tepki hareketiyle başlayan borsada, ilk seans 793 puan ve yüzde 1.19 değer artışla 67.400 puandan tamamlandı.

Dün gün içerisinde pozitif görünüm sergilemesine karşın, S&P haberi sonrası yurtdışındaki düşüşten nasibini alan ve yüzde 3'e yakın değer kaybeden İMKB'de yeni gün toparlanma ile başladı. Dünkü kayıpları telafi etmeye çalışan İMKB, ilk seansta 67.618 puana kadar çıktı. Borsa seans genelinde ise 67.500 bölgesinde dengeli seyir izledi. Günün ilk yarısında 997 milyon liralık işlem hacmi oluştu.

Serbest piyasada dün 1.5410 liradan kapanan dolar, bugün 1.5350 liraya geriledi. Dünkü kapanışını 2.1970 liradan yapan euro ise 2.1890 TL düzeyinde.

Gösterge faizde ise alımlarla yüzde 8.59 bileşik seviyesine kadar indi. 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvil dün yüzde 8.56 bileşikten kapanırken bugüne valörlü işlemlerde yüzde 8.69 seviyesine yükselmişti.

Yurtiçinde bugün Rekabet Kurulu'nun otomotiv sektörü soruşturmasındaki nihai kararı ve Türk Telekom'un bilançosu takip edilecek. Piyasadaki ağırlıklı beklenti Türk Telekom'un ilk çeyrek için 575 milyon lira civarında net kar açıklayacağı yönünde.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir