Borsa, ocak ayında getiri şampiyonu

Borsa endeksi, yüzde 6.23 ile en yüksek aylık reel getiriyi sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Finansal yatırım araçları arasında borsa endeksi, Ocak ayında, bir önceki aya göre, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6.23 ile en yüksek aylık reel getiriyi sağladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, borsa endeksi, ÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 7.58 aylık reel getiri sağladı.

Verilere göre, TÜFE ile indirgendiğinde hiç bir yatırım aracı Ocak'ta reel getiri sağlamazken, Euro yüzde 6.16, külçe altın yüzde 4.81, dolar yüzde 4.02, mevduat faizi ise yatırımcısına yüzde 1.2 kaybettirdi.

ÜFE ile indirgendiğinde mevduat faizi yüzde 0.05 aylık reel getiri sağlarken, Euro yüzde 4.97, külçe altın yüzde 3.61, dolar yatırımcısına yüzde 2.8 kaybettirdi.

Borsa yatırımcısı daha kazançlı çıktı

Finansal yatırım araçlarından borsa endeksi, ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde üç aylık, altı aylık ve yıllık olarak en yüksek reel getiriyi sağladı. Finansal yatırım araçları, yıllık olarak değerlendirildiğinde; en fazla reel getiri oranına göre, borsa endeksi, külçe altın, mevduat faizi, Euro ve dolar olarak sıralandı.

TÜFE ile indirgendiğinde borsa Endeksi yüzde 92.99, külçe altın yüzde 11.47 ve mevduat faizi yüzde 4.91 oranında reel getiri sağlarken, dolar yüzde 15.01, Euro yüzde 8.44 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

ÜFE ile indirgendiğinde ise yıllık olarak borsa endeksi yüzde 96.43, külçe altın yüzde 13.45 ve mevduat faizi yüzde 6.77 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken, dolar yüzde 13.5 oranında Euro ise yüzde 6.81 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir