Borsa toparlanma çabası veriyor

İMKB ilk seansı 477 puan artışla 58.206 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabahki açılışını düşüşle gerçekleştiren borsa alımlarla artıya geçerek, 477 puan artışla 58.206 puandan kapandı.

ABD borsalarında cuma günü tüketici güven endeksinin beklentilerin altında kalması ve bazı şirket bilançolarının olumsuz yönde gelmesi piyasalara kayıp getirdi. Bu sabah satış baskısından kurtulmaya çalışan endeksler, Avrupa ve Asya cephesinde etkisini gösterdi. Japonya'nın tatil nedeniyle kapalı olduğu Asya piyasalarında Hong Kong’da satıcılı, Çin’de ise alıcılı bir seyir izleniyor. Avrupa borsaları da sınırlı artış ile güne başladı. İMKB ise sabahki düşüş seyrini günün ilk yarısında yükselişe bıraktı. Yurtdışı alıcılı seyir ile toparlanma çabası vererek ilk seansta en yüksek 58.358 puanı gören endeks, satışlarla da 57.392 puana kadar geriledi. Seans 58.206 puandan kapanırken, 689 milyon lira işlem hacmi kaydedildi. 

Piyasalarda bugün makroekonomik veriler ve bilançolar izlenmeye devam edilecek. Yurtdışında ABD'de Apple, Goldman Sachs ve Johnson & Johnson şirketlerin bilançoları takip edilecek.

Yurtiçinde ise Hazine bu hafta çarşamba günü 992 milyon TL’si piyasaya 72 milyon TL’si ise kamuya olmak üzere toplam 1,1 milyar TL iç borç ödemesi gerçekleştirecek.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.5400 TL'den, Euro 1.9950 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.2946 seviyesinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.47 ile cuma günkü seviyenin üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 8.45 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir