Borsa yükselişini sürdürüyor

İMKB, güne 291 puan artışla 67.508 puandan başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB yeni haftaya 291 puan yükselişle 67.508 puandan başladı.

ABD borsasında cuma günü beklentilerden kötü gelen tarım dışı istihdam verisinin Fed'in yeni teşvik önlemleri açıklayacağı umutlarını artırması, endekslerde yükseliş getirdi. Asya cephesinde ise Hong Kong Borsası yüzde 1,2, Avustralya Borsası ise yüzde 0,3 ve Şanghay Borsası yüzde 2,4 arttı. Endonezya, Hindistan, Singapur ve Tayland borsaları da yükseldi. Bugün Japonya ve ABD'de spot piyasalar kapalı olacak.

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program’ın olumlu etkisi ve yurtdışı piyasaların desteğiyle alıcılı açılan İMKB yeni zirve seviyelerini test ediyor. Güne 291 puan artışla 67.508 puandan başlayan borsa 68.068 tarihi zirvesine ulaştı. İMKB-100, saat 10:10 itibariyle 68.002 (+788) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 368 milyon TL.

Bu arada Merkez Bankası, Ağustos ayına ilişkin ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Buna göre; Cari işlemler dengesi, ağustos ayında 2 milyar 966 milyon miyar dolar açık verdi. Türkiye’nin 8 aylık cari açığı ise 27 milyar 978 milyon dolar oldu. Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program’da ise yıl sonunda 39.3 milyar dolar cari açık bekleniyor.

Yurtdışı piyasalarda ise bu hafta ABD'de perşembe günü haftalık işsizlik maaşı başvurularının yanı sıra dış ticaret ve ÜFE rakamları açıklanacak. Cuma günü ise TÜFE, perakende satışlar, Empire State imalat endeksi, tüketici güveni ve işletme stokları takip edilecek. Ayrıca Fed Başkanı Ben Bernanke de o gün bir konuşma yapılacak. Tüm bunların yanında bilançolar da izlenmeye devam edilecek.

Para piyasalarında Euro/Dolar şu sıra 1.3955 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4080/1.4110 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.78 ile cuma günkü kapanışının altında yer alıyor. Gösterge faiz cuma günü yüzde 7.90 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir