Borsa zirvede soluklandı

Endeks günü 218 puan artışla yeni bir tarihi kapanış rekoru olan 62.478 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında yükseliş ivme kaybetse de rekor serisi devam etti. Bileşik Endeks günü 218 puan artışla yeni bir tarihi kapanış rekoru olan 62.478 puandan tamamladı.

Dış piyasadaki pozitif havanın yanı sıra referandum sonucunun da desteğiyle hızlı bir yükselişle haftaya başlayan İMKB'de bugün daha sakin bir gün yaşandı. Güne kar satışıyla başlayan ve ardından yataya dönen borsa gün içerisinde yaklaşık 500 puanlık bantta hareket etti. Endeks, bugün en yüksek 62.503, en düşük 61.972 puanı gördü. Gün sonunda 2 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Günün önemli verilerinden; yurtiçi ikinci çeyrek büyüme verisi yüzde 10.3 ile beklenti üzerinde geldi. Büyüme rakamları piyasada önemli bir değişim yaratmadı.

Yurtdışında ise ABD perakende satışlar yüzde 0,4 beklenenin üzerinde arttı. Bu datanın da piyasa üzerinde önemli bir etkisi olmadı.

Yarın ABD'de açıklanacak New York Fed İmalat Endeksi ve sanayi üretimi piyasalar tarafından izlenecek veriler arasında yer alıyor.

Uluslararası piyasada sabah 1.29 seviyelerinde seyreden Euro/Dolar 1.2975 seviyesine yükselmiş durumda. Dolar/Yen ise bugün 83 seviyesinin altına sarktı. Bu arada Japonya'da Naoto Kan yeniden iktidar partisi olan DPJ liderliğine seçildi. Ülkede aşırı değerlenen Yen ile ilgili nasıl bir adım atılacağı merak konusu.

Yurtiçinse Dolar 1.4950-1.5050 aralığında işlem gördü. Serbest piyasada Dolar 1.5010, Euro 1.9340 liradan kapandı.

Diğer yandan tahvil-bono piyasasında sınırlı yükseliş gözlendi. Dün yüzde 8 seviyesinin altına sarkan ve spot kapanışını yüzde 8.03 seviyesinden yapan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette faiz bugün yüzde 8.04 seviyesinden kapandı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 8.08'den geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir