Borsa'da yükseliş sınırlı

İMKB, güne 33 puan artışla 60.726 puandan başladı. Enflayon verileri ile yurtdışındaki olumlu hava etkili oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünkü alıcılı seyrini sınırlı artışla bu sabah da sürdüren borsa, güne 33 puan artışla 60.726 puandan başladı.

Dün Fed Başkanı Bernanke'nin olumlu açıklamaları ve ABD'de beklentilerden iyi gelen şirket karları ile imalat verisiyle birlikte sermaye piyasalarında yükseliş dalgası devam etti. ABD'de Dow Jones Endüstri Endeksi 208 puan artışla 10.674'den, Nasdaq ise 40 puan artışla 2.295'den kapandı. Avrupa cephesinde ise bankalardan gelen güçlü karlar ile moral bulan piyasalar sert yükseliş gösterdi. ABD ve Avrupa piyasalarından güç bulan Asya borsaları da yükselişle kapandı.

Yurtdışı olumlu göstergelerin çerçevesinde dün yükseliş gösteren İMKB ise yeni güne kar satışlarının etkisiyle sınırlı yükselişle başladı. Güne 33 puan artışla 60.726 puandan başlayan borsa, en yüksek 60.726 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:20 itibariyle 60.406 (-348) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 226 milyon TL.

Bugün yurtiçinde açıklanan veriler arasında Türkiye İstatistik Kurumu temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) geçtiğimiz ay yüzde 0.16 azalarak yüzde 8.24 seviyesine indi. Aynı dönemde Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) de yüzde 0.48 oranında gerileyerek yüzde 7.58 düzeyine düştü.

Yurt dışında ise Euro Bölgesi’nde Haziran dönemi ÜFE verisi, ABD’de mağaza satışları, kişisel gelirler, PCE ve Çekirdek PCE, dayanıklı mal siparişleri ile fabrika siparişleri verileri takip edilecek.

Para piyasalarında Euro/Dolar şu sıra 1.3179 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.4955/1.4960 düzeyinde.

Diğer yandan 25 Ocak 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.26 ile dünkü seviyenin altında yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.32 seviyesinden kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir