Borsada haftalık kazanç yüzde 3.6

Bugün 67.217 puanla yeni tarihi zirvesinden kapanan endeks, haftalık bazda yüzde 3.6 prim yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Gün içinde kar satışıyla geri çekilen borsa, alımların kendini göstermesiyle yeniden yükselişe geçti. 67.398 puanla yeni tarihi zirvesini test eden Bileşik Endeks, kapanışını 458 puan artışla 67.217 puandan yaptı. Endeks haftalık bazda ise yüzde 3.6 kazanç sağladı.

İMKB hisse senetleri piyasası haftanın son işlem gününe, yurtdışı piyasalara paralel olarak temkinli başladı. Kar satışıyla 66.118 puana inen piyasa günün ikinci yarısında artıya döndü. İMKB-100 67.398 puanla yeni zirvesini gördü.

Yurtiçinde bu sabah açıklanan sanayi üretimi ağustos ayında yüzde 11 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi.

ABD tarım dışı istihdam verileri ise beklentinin üzerinde düştü. Ağustosta ABD'de tarım dışı istihdam 95 bin kişi azaldı. Yurtdışı piyasalarda karışık görünümler hakim.

Uluslararası piyasada bugün Euro, Dolar karşısında 1.39 seviyesinde işlem görürken, Dolar/Yen 81.70 sent seviyesine kadar indi. Yurtiçinde serbest piyasada dolar 1.4190, euro 1.9750 liradan kapandı.

Tahvil-bonoda haftanın son günü hafif yükselişle geçildi. Dün spot kapanışını yüzde 7.83 seviyesinden gerçekleştiren 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz bugün spot kapanışını yüzde 7.90 seviyesinden gerçekleştirdi. Pazartesi valörlü işlemler ise yüzde 7.86 seviyesinde yer aldı.

Diğer yandan serbest piyasada cumhuriyet altını 413 liradan, çeyrek altın 101.5 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir