Borsada satış baskısı arttı

Yurtdışı borsalardaki alıcılı seyrin aksine, yurtiçinde bankacılık sektörü öncülüğünde satışlar öne çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Satış baskılı bir gün geçiren İMKB’de kapanış 731 puan düşüşle 67.792 seviyesinde yapıldı. Hisse senetleri yüzde 1 değer kaybederken, 2.3 milyar liralık işlem hacmi oluştu.

Piyasalar Fed'in faiz kararını ve Bernanke'nin para politikasına ilişkin açıklamalarını beklerken, Avrupa ve ABD borsalarında, beklentilerin üzerinde açıklanan şirket bilançolarıyla yükseliş hareketi korundu.

Yurtdışı borsalardaki alıcılı seyrin aksine, yurtiçinde bankacılık sektörü öncülüğünde satışlar öne çıktı. Endeks aşağı yönlü seyirde 67.586 seviyesine kadar indi.

Fed tarihinde ilk kez faiz kararının ardından basın toplantısı düzenlenecek. Dün başlayan faiz toplantısının sonucu bugün saat 19:30’da açıklanacak. Bernanke’nin basın toplantısını ise 21:15’te yapması bekleniyor.

Tahvil-bonoda dünkü satıcılı seyir yerini alımlara bıraktı. Dün yüzde 8.30 bileşikten işlem gören gösterge faiz bugün yüzde 8.24 bileşik seviyesine geriledi.

Uluslararası piyasada 1.47 sent zirvesinden dönen Euro/Dolar 1.4670 sent bölgesinde dengelendi. Dün 1.53 TL seviyelerine gelen Dolar/TL ise bugün 1.5240 liradan kapandı. Euro/TL ise 2.2340 liradan satıldı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir