Borsada sınırlı yükseliş

Borsa güne 17 puan düşüşle 51.166 puandan başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışı piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle dünkü kapanışını artıda gerçekleştiren borsa güne yüzde 0.29 oranında düşüşle başladı. İMKB sınırlı düşün ardında tekrar yükselme çabası veriyor.

Açılışını 17 puan düşüşle 51.166 puandan yapan borsa, yükseliş denemelerinde en yüksek 51.473 puanı gördü. İMKB-100, saat 10:50 itibariyle 51.157 (-29) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 789 milyon TL.

Euro/Dolar şu sıra 1.3494 seviyesinde yer alırken, Dolar/TL'de en iyi alış/satış 1.5390/1.5420 TL düzeyinde.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.94 ile dünün üzerinde yer alıyor. Gösterge faiz dün yüzde 8.51 seviyesinden kapanmıştı.

ABD'de borsalar tüketici güvenindeki artış, Avrupa ve Asya’da açıklanan güçlü üretim rakamları ve Yunanistan'ın borç sorunuyla ilgili beklentilerin olumlu yönde gelişmesi piyasalarda olumlu havayı pekiştirdi.

Avrupa piyasalarında da hafif yukarı yönlü açılışlar izlenirken, ABD futureları kararsız ve yatay hareket ediyor.

Yurtiçinde ise bugün Hazine ihaleleri izlenecek.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir